Jan Polanc: Taktike na zadnjem vzponu ni bilo več!

Jan Polanc: Taktike na zadnjem vzponu ni bilo več!
16.06.2013 AVTOR: D. Z.
"Po petkovi etapi sem pričakoval, da lahko posežem med prvo trojico," je po kraljevski etapi dirke po Sloveniji priznal Jan Polanc, ki se je povzpel na 2. mesto v skupnem seštevku.
Po petkovi etapi verjel v uspeh
Jan Polanc je tudi v zahtevnih kraljevski etapi na dirki po Sloveniji, ki se je končala na Vršiču dokazal, da se razvija v izjemnega kolesarja za najtežje preizkušnje. Na Vršiču je zaostal zgolj za Radoslavom Rogino in je tudi drugi v skupnem seštevku.

"Po včerajšnji etapi sem pričakoval, da lahko posežem med prvo trojico. To mi je uspelo in reči moram, da sem zelo vesel. Tudi za celotno ekipo Radenske," je priznal Polanc, ki je tudi prepričljivo najboljši kolesar med mladimi, tako da bo v zadnji etapi branil belo majico. Na Vršiču je 21-letni kolesar Radenske dobesedno letel.

Kolesaril ob Tadeju Valjavcu
"Enostavno. V ospredju smo ostali samo najboljši. Sinkewitz je takoj začel narekovati močan tempo, potem pa je napadel Rogina. Patrik in Radoslav sta se odpeljala, midva z Valjavcem pa sva ostala sama. Skupaj sva narekovala ritem, ki nama je ustrezal. Vmes sem začutil rahlo krizo in sem nekoliko popustil, vendar sem jo prebrodil in ga kmalu spet ujel. Očitno pa je tudi Sinkewitzu zmanjkalo moči. Moram pa za prikazano čestitati Rogini," je še pojasnil Polanc.

In prav Jan je tudi priznal, da na Vršiču hranjenja z močmi ni bilo več: "Taktike na zadnjem vzponu praktično ni bilo več. Tu je šlo za borbo samega s sabo in mislim, da sem odlično opravil to delo. Moram se zahvaliti celotni ekipi, saj so bili praktično cel dan na čelu. Brez ekipe danes tega ne bi bilo."

Zadovoljen z drugim mestom in belo majico
Polanc za rumeno majico Radoslavom Rogino zaostaja za 19 sekund, ki pa jih je v zadnji etapi praktično nemogoče nadoknaditi. Na vprašanje, kako blizu je bil rumeni majici, pa je Jan odgovoril: "V takih trenutkih je težko reči. Tu govorimo o sekundah, ki so praktično neulovljive. Moramo biti zadovoljni s tem drugim mestom in belo majico."

Sicer pa bo Jan Polanc član ljubljanske Radenske samo še do konca julija. S 1. avgustom bo prestopil v italijansko moštvo Lampre Merida, s katerim je podpisal dveletno pogodbo. Tako se mu obetajo nastopi na največjih dirkah.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ