Jan Polanc: Vrača se na "kraj pobega"

Jan Polanc: Vrača se na "kraj pobega"
15.04.2016 AVTOR: D. Z.
Se spomnite, kdo je lani z dolgim pobegom zaznamoval dirko Amstel Gold Race? Med drugimi tudi Jan Polanc, ki se vrača na Nizozemsko.
S pozitivnimi občutki z Baskije
Jan Polanc v letošnji sezoni vsekakor še ni pokazal vsega, kar zna in česar je sposoben. Vendar pa je kolesar Lampreja Meride zdaj zadovoljen s pripravljenostjo. Pred dnevi je končal še prestižno in vsekakor zelo zahtevno dirko po Baskiji, ki mu je dala določene odgovore.

"Z dirke po Baskiji sem prišel s kar pozitivnimi občutki, saj sem bil vsak dan boljši. Vendar pa je tako, da na teh dirkah res težko dirkam zase. Vedno sem nekako z Ulissijem ali Costo. Zdaj je tudi pritisk nekoliko večji, saj nimamo ravno veliko zmag. Tudi zato je še toliko težje dobiti proste roke, " je priznal Jan Polanc.

Jan Polanc in Matej Mohorič na enodnevnih dirkah
Zmotili smo ga med zadnjim treningom pred ponovnim odhodom v tujino. Tokrat ne v Španijo, ampak najprej na Nizozemsko. Danes so kolesarji Lampreja Meride odpotovali, v nedeljo pa bodo nastopili na klasiki Amstel Gold Race. Ob Polancu bo nastopil tudi Matej Mohorič. Potem pa še Matteo Bono, Mario Costa, Valerio Conti, Manuele Mori, ter kapetana Rui Costa in Diego Ulissi.

In prav oba Slovenca. Tako Mohorič kot Polanc sta na tej dirki v zadnjih dveh letih pokazala delček svojih sposobnosti. Oba sta namreč bežala. Polanc lani. In tudi na letošnji dirki mu je povsem jasno, kaj ga čaka: "Pred vsako dirko dobimo že kar na e-mail, kakšne naloge bomo imeli na dirki. Moja naloga bo, da bom šel v pobeg ali pa, da se bom vozil ob Costi. Letos bolj skrbim za Costo kot pa za Ulissija. Tako pač določijo v klubu. Morda se za to pogovarjajo tudi s kolesarji. "

Upa na Tour in olimpijske igre
In podobno zgodbo bomo pri Polancu spremljali vse do konca aprila. Po dirki Amstel Gold Race bo namreč nastopil na obeh ardenskih preizkušnjah - Valonska puščica in Liege-Bastogne-liege - potem pa bo odšel še na etapno dirko po Romandiji. "Še zdaleč nisem razočaran nad vlogo. Če bi bil dober za zmagati, potem bi lahko bil razočaran, tako pa resnično nisem. V tem obdobju še nikoli nisem blestel, " je še potrdil Polanc.

Tudi letos je rezerva za nastop na dirki po Italiji, na kateri nas je lani tako lepo razveselil z etapno zmago. Letos upa, da ne bo aktiviran. Želi si rahle spremembe, ki bi ga pripeljala vse do olimpijskih iger: "Upam, da mi bo bolje šlo poleti. Tudi olimpijske igre so eden izmed pomembnih ciljev. Če bo ostalo pri prvotnem programu, potem bom nastopil na dirki po Franciji. To bi bila idealna priprava na olimpijske igre, " je še pojasnil Polanc.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ