Jan Polanc: Želja je zelena majica

Jan Polanc: Želja je zelena majica
15.06.2017 AVTOR: D. Z.
"Zelena je ena izmed mojih najljubših barv, tako da bi bil zelo vesel, če bi jo oblekel," pred dirko po Sloveniji, v boju za zeleno majico pravi Jan Polanc.

Jan Polanc je vsekakor najbolj izpostavljen slovenski kolesar na dirki po Sloveniji. Od njega se v skupnem seštevku največ pričakuje. Seveda mu je jasno, kje se bo dirka odločala. Vse se vrti okrog sobotne etape od Celja do Rogle.

“Cilj je preživeti prvi dve etapi. Da ne pride do nepotrebnih napak, izgube časa. Potem pa se moram osredotočiti na vzpon na Roglo. Resda bomo prej odpeljali dva klanca, ampak bi morali favoriti do vznožja Rogle priti še vsi skupaj. Včeraj sem si vzpon ogledal. Poznam ga. Ni najtežji, niti ni najlažji. ” Predvsem pa je vprašanje, kako se bodo po odlično odpeljani dirki po Italiji odzvale njegove noge. Tom Dumoulin je na dirki po Švici na primer povsem popustil. Tudi Tejay Van Garderen …

Jan Tratnik pa je po drugi strani odlično odpeljal dirko po Slovaški, Steven Kruijswijk in Domenico Pozzovivo sta odlična na dirki po Švici … Dokaz, da je po tritedenskem naporu težko predvideti, kako se bo telo odzvalo. “So dnevi, ko sem bolj in dnevi, ko sem manj utrujen. Danes se boljše počutim, in upam da bo tako do konca tedna. Sem pa po dirki po Italiji komaj čakal Slovenijo, saj je po Giru težko še tako dolgo vzdrževati formo. Ampak, upam da sem dobro pripravljen in se bom lahko boril za najvišja mesta. ”

Morda celo za zeleno majico, ki jo bo letos oblekel najboljši v skupnem seštevku. Polanc je dvakrat že bil najboljši med mladimi kolesarji, enkrat je dirko končal celo na drugem mestu. “Želja je zelena majica. Na koncu pa je odvisno od mnogih stvari. Če bi videl, da sem sposoben zmagati in mi to ne bi uspelo, potem bi bil razočaran. Če pa bom videl, da ni to to in bom med prvimi tremi, bo tudi v redu. Apetiti so veliki s strani gledalcev in navijačev, tako da je težko. Če pa mi ne uspe, ne bo konec sveta, ” je z nasmehom še dejal Polanc.

Po vsej verjetnosti se bo v boju za to majico soočil tudi z Rafalom Majko: “Nisem edini tukaj na dirki. Prišli so močni tujci. Vsi govorijo o zeleni majici, ampak na koncu je ne bo lahko dobiti. Prav zato bi bil zadovoljen tudi z mesti med najboljšimi tremi. Majka je zagotovo dobro pripravljen, saj gre na Tour, tako da bo kar napet boj. ” Za Polanca je pozitivna sprememba tudi ta, da bo v ekipi prav on glavni kolesar za skupni seštevek. “Letos sem že od začetka vodja ekipe za generalno razvrstitev. Ne morem reči, da zato čutim dodaten pritisk, čutim pa odgovornost do ekipe in fantov, ki mi bodo pomagali. Upam, da jim bom lahko dokazal, da ne bodo delali zastonj zame. ”

Značke: Dirka po Sloveniji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ