Jan Tratnik 13. v vožnji na čas

Jan Tratnik 13. v vožnji na čas
11.03.2020 AVTOR: DZ

Pariz-Nica. Na praktično edini dirki, ki trenutno poteka je bil na sporedu posamični kronometer. Kragh Andersen ga je dobil, Jan Tratnik je bil 13.

Saint Amand Montrond je na dirki Pariz-Nica gostil start in cilje 15,1 km dolge posamične vožnje na čas. Ta je bila še kar razgibana. Kmalu po startu so morali kolesarji premagati krajši, a strmejši kalanec, potem pa še položnejšega, a nekoliko daljšega. Zaradi kratke razdalje ni prišlo do večjih razlik.

Soren Kragh Andersen iz moštva Sunweb je bil na koncu najboljši. S povprečno hitrostjo 48,06 km/h in časom 18:51 je bil za šest sekund hitrejši od Maximiliana Schachmanna, ki je branil vodstvo v skupnem seštevku. Kasper Asgreen je bil tretji.

Jan Tratnik je z zaostankom 33 sekund zasedel 13. mesto. Domen Novak je bil 122. Pred kolesarji so zdaj na poti do Nice precej zahtevnejše etape. Schachmann bo branil kar 58 sekund prednosti pred Andersenom in 1:01 pred klubskim kolegom iz Bore Hansgrohe Felixom Grossschartnerjem.

Slovencev ni v ospredju. Po pričakovanjih so številni hribolazci v prvih dneh padli oziroma izgubili stik ob vožnji v dežju in na veter. Zdaj bodo morali zaostanek nadoknaditi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ