Jan Tratnik 31., dvoboj velikih Dennisu

Jan Tratnik 31., dvoboj velikih Dennisu
26.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Nov svetovni prvak v vožnji na čas je med člani postal Rohan Dennis. Prvič je oblekel mavrično majico. Jan Tratnik 31.

Na svetovnem prvenstvu so se zaključila tekmovanja v vožnjah na čas. Sreda je vedno namenjena zgolj eni preizkušnji. Tisti, ki pritegne največ pozornosti. Članska vožnja na čas. Kolesarji so tokrat morali premagati razdaljo med Rattenbergom in Innsbruckom. Vožnja na čas je bila dolga 52,5 km. Prvih 30 kilometrov je bilo ravninskih, potem pa so morali kolesarji prevoziti tudi skoraj pet kilometrov dolg in v povprečju več kot 7-odstotni vzpon. Sledil je krajši razgiban del, tehnično zahtevnejši spust in znova razgiban del do cilja.

Lani je izjemno drugo mesto osvojil Primož Roglič, letos pa smo lahko računali samo na Jana Tratnika, ki je bil lani v Bergnu deseti. Pred startom je bil jasen. Želel si je izboljšati lanski dosežek, a se mu tokrat ni izšlo. Že na ravninskem delu je zaostajal, dokončno pa je popustil v drugi polovici vzpona. Na koncu je zaostal za dobrih pet minut in pol in je zasedel 31. mesto. Glavna favorita za zmago sta bila Rohan Dennis in aktualni svetovni prvak v tej disciplini Tom Dumoulin. A Dennis je bil tokrat prepričljivo boljši. Od starta do cilja je vodil in prednost samo še povečeval.

Potem, ko je premagal vzpon je bilo že jasno, da gledamo vožnjo novega svetovnega prvaka. Na koncu se je veselil zares prepričljive zmage. Njegova povprečna hitrost pa 49,97 km/h. Progo je premagal v eni uri, treh minutah in dveh sekundah. Drugega Dumoulina je ugnal ugnal kar za minuto in 21 sekund. Nizozemec je komajda ubranil drugo mesto saj je le za pol sekunde premagal tretjega Victorja Campenaertsa. Sledili so Kwiatkowski, Oliveira, Castroviejo, Martin in Bevin, ki so zaostali za več kot dve minuti.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ