Jan Tratnik brani zmago proti Quick Stepovim zvezdnikom

Jan Tratnik brani zmago proti Quick Stepovim zvezdnikom
11.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Jutri se bo začela dirka po Slovaški, na kateri bo lansko zmago branil Jan Tratnik. Nastopili bodo kolesarji Adrie Mobila, prihaja pa tudi zvezdniški Quick Step z vročim Julianom Alaphilippom.

Jutri se bo z 1,9 km dolgim prologom v mestu Popgrad začela 62. dirka po Slovaški. Številko ena bo nosil Jan Tratnik, saj je lani to dirko tudi dobil. Govorimo o petdnevni preizkušnji, na kateri bodo nekateri kolesarji preizkušali formo pred svetovnim prvenstvom. Tudi Jan Tratnik je med njimi. »Iz dneva v dan je bilo vidno, da se moja forma vzpenja, vsak trening sem se počutil bolje. Mislim, da so bile vse priprave za SP odlično načrtovane in izpeljane,« je za uradno spletno stran Kolesarske zveze Slovenije dejal Jan Tratnik in dodal:

»Z ekipo smo se odločili, da bom za zadnje stopnjevanje forme odpeljal še dirko po Slovaški. Tam branim lansko zmago, moj prvi cilj dirke pa je, da noge vnovič navadim na intenzivnost, ki jo s seboj prinašajo dirke. Nobenega rezultatskega pritiska nimam, dirkal bom na polno, če pa bo to na koncu zadoščalo za dobro uvrstitev, pa še toliko bolje.« Sicer pa si boste več podrobnosti o njegovih pripravah na svetovno prvenstvo – tam bo vse stavil na kronometer, na cestni dirki pa bo pomagal Primožu Rogliču – prebrali v njegovi kolumni v naslednji številki revije Bicikel. Na dirki po Slovaški bodo nastopili tudi kolesarji Adrie Mobil. Srečko Glivar bo računal na naslednje kolesarje: Radoslav Rogina, Dušan Rajović, Aljaž Jarc, Gašper Katrašnik, Žiga Grošelj, Gorazd Per in Josip Rumac. Sicer pa bodo na startu kolesarji iz dveh World Tour ekip. Bora Hansgrohe in Quick Step Floors. Prav Belgijci so na Slovaško prišli v zelo močni postavi. Prvo ime je zagotovo Julian Alaphilippe, ki je pred dnevi dobil dirko po Veliki Britaniji. Spremljali ga bodo še Bob Jungels, Fabio Jakobsen, Iljo Keisse, Yves Lampaert, Zdenek Štybar in Niki Terpstra.

Etape dirke po Slovaški
Prolog: Poprad, 1,9 km
1. etapa: Poprad - Strbske Pleso, 164,4 km
2. etapa: Ruzomberok - Dubnica nad Vahom, 191,7 km
3. etapa: Dubnica nad Vahom - Nitra, 180,6 km
4. etapa: Nitra - Galanta, 157,2 km

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ