Jan Tratnik deseti ob Froomovem začetku

Jan Tratnik deseti ob Froomovem začetku
15.02.2018 AVTOR: D. Z.
Dirka po Andaluziji, oziroma Ruta del Sol se je začela s sprintersko etapo. Deseti je bil Jan Tratnik.

Začenja je, kar se števila kolesarskih dirk tiče pester koledar. Začela se je tudi dirka po Andaluziji oziroma Ruta del Sol.

Največ pozornosti je požela tudi zato, ker je tu tekmovalno sezono začel Christopher Froome. Kolesar Skyja se je tako vrnil na dirke, čeprav njegov primer s preveliko vsebnostjo salbutamola še vedno odmeva. Prvi dan je bil namenjen sprinterjem. Sprint je dobil Thomas Boudat, ki je za malenkost premagal Sacho Modola. Italijan je namreč že dvignil roke v znak zmagoslavja, a se je moral potem sprijazniti z drugim mestom. V tem sprintu se je dobro znašel tudi Jan Tratnik, ki je zasedel deseto mesto.

Na Portugalskem je za kolesarji prva etapa dirke po Algarvu. Dirko je lani dobil Primož Roglič, letos pa zmage ne brani, saj je na višinskih pripravah. Prva etapa se je končala s skupinskim sprintom. Dobil ga je Rogličev klubski kolega Dylan Groenewegen. Drugi je bil Arnaud Demare. Pa še ena etapna dirka ekstra kategorije že poteka. To je dirka po Omanu. Za kolesarji je že druga etapa. Prvo je dobil Bryan Coquard pred Markom Cavendishem. V drugi pa je Nathan Haas premagal olimpijskega prvaka Grega Van Avermaeta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ