Jan Tratnik deveti v vožnji na čas, Astanin dvojec do dvojne zmage

Jan Tratnik deveti v vožnji na čas, Astanin dvojec do dvojne zmage
18.02.2018 AVTOR: D. Z.
Konec je dirke po Omanu. Kristoff je dobil zadnjo etapo, končni zmagovalec Lucenko. Na dirki po Andaluziji je bil v ospredju Jan Tratnik.

Dirka po Omanu se je končala z ravninsko šesto etapo. Pričakovali smo sprint in ga tudi videli. Norvežan Alexander Kristoff, letos član moštva UAE Team Emirates je bil najboljši.

Bryan Couqard je bil drugi, tretji pa Giacomo Nizzolo. Končni zmagovalec dirke je bil jasen že po včerajšnji gorski etapi na Zeleno goro. Kazahstanec Aleksej Lucenko je Astani priboril prestižno zmago, na drugem mestu je končal njegov klubski kolega Miguel Angel Lopez. Zaostal je za 11 sekund. Gorka Izagirre je izgubil 28 sekund. Najboljši po točkah je bil Nathan Haas. Najboljši med mladimi pa prej omenjeni Lopez. Astana je v boju za najboljšo ekipo premagala Bahrain Merido.

Končala se je dirka po Andaluziji. Pred zadnjo etapo – na sporedu je bil posamični kronometer v mestu Barbate. Dolg je bil 14,2 km. Pred etapo je v majici vodilnega poziral Tim Wellens. Belgijec v moštvu Lotto Sougal z ubranitvijo majice ni imel težav. Odviajala pa se je huda borba za etapno zmago. Najhitreje je progo prevozil David de la Cruz. Porabil je 17 minut in 11 sekund. Drugi je bil Andrej Amador.

Spet se je na taki preizkušnji izkazal Jan Tratnik. Zasedel je deveto mesto. S povprečno hitrostjo 48,455 km/h je zaostal za 24 sekund in deset za končnim zmagovalcem Wellensom, ki je bil v vožnji na čas tik pred njim. Wellens je v skupnem seštevku za osem sekund ugnal Wouta Poelsa in za 27 Marca Solerja. Sledijo še Fuglsang, Sanchez, Landa, Kruijswijk, Clarke, Amador in Froome. Poels je najboljši po točkah, najboljši na gorskih ciljih pa je Lluis Guillermo Mas.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ