Jan Tratnik evropski prvak!

Jan Tratnik evropski prvak!
12.08.2012 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je na cestni dirki na evropskem prvenstvu kolesarjev do 23 let postal evropski prvak.
Evropsko prvenstvo mlajših kategorij, ki je v teh dneh potekalo v nizozemskem Goesu, se je za Slovence končalo na najboljši možni način. Z zmago Jana Tratnika v kategoriji do 23 let. Mlajši člani so morali premagati 172 kilometrov dolgo krožno dirko (osem krogov), na kateri je vozilo tudi pet slovenskih predstavnikov.

Jan Tratnik se je za napad odločil dva kroga pred ciljem. Glavnino je poskušal presenetiti s samostojnim pobegom, v zadnjem krogu pa ga je ujel še Latvijec Andzs Flaksi. Skupaj sta uspela zadržati prednost pred vse hitrejšo glavnino, v sprintu pa je bil Tratnik prepričljivo močnejši od soubežnika. Flaksis je bil drugi, tretje mesto pa je pripadlo domačinu Wouterju Wippertu. Na dirki so nastopili še Štimulak, Pibernik, Mikelj in Rajšp.

Že pred mlajšimi člani so se z 80 kilometrov dolgo preizkušnjo spopadle še mladinke. Nova evropska prvakinja je postala Lucy Garner iz Velike Britanije. Drugo mesto je pripadlo Anni Ziti Marii Stricker, tretje pa Kirsten Koppens. Urška Kalan je bila 25.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ