Jan Tratnik na Slovaškem samo za Alaphilippom

Jan Tratnik na Slovaškem samo za Alaphilippom
16.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Jan Tratnik je dirko prve kategorije po Slovaški končal na odličnem drugem mestu. Zaostal je samo za Julianom Alaphilippom. Zadnjo etapo je dobil Fabio Jakobsen.

Dirka po Slovaški se je končala s četrto etapo od Nitre do Galante. Etapa je bila dolga 162 kilometrov. Tako kot tretja pa je bila pisana na kožo sprinterjem. V ospredju smo pričakovali podobna imena. Tokrat je bil najboljši Fabio Jakobsen, ki se je tako maščeval Matteu Pelucchiju za poraz v tretji etapi. Najboljši Slovenec v sprintu je bil 17. Gašper Katrašnik, najboljši član Adrie Mobila pa Dušan Rajović na devetem mestu. Dirko je dobil Julian Alaphilippe, ki je majico vodilnega oblekel po zmagi na najtežji prvi etapi.

Na odličnem drugem mestu je dirko končal Jan Tratnik – lani je to dirko dobil. Za Alaphilippom je kolesar moštva CCC Sprandi Polkowice zaostal za vsega 16 sekund. Tretji je bil Cesare Benedetti. Najboljši kolesar Adrie Mobila je bil Radoslav Rogina na 12. mestu. Tratnik bo v nedeljo najprej nastopil na ekipni vožnji na čas v Innsbrucku. Svetovno prvenstvo bo nadaljeval s posamično vožnjo na čas v dresu reprezentance. Potem pa bo kot član osmerice izbrancev za reprezentanco nastopil še na cestni dirki.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ