Jan Tratnik najboljši na Poljskem

Jan Tratnik najboljši na Poljskem
12.05.2018 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je dobil dopoldansko etapo na dirki CCC Tour. Govorimo o 16,2 km dolgi posamični vožnji na čas. Po prvem dnevu vodi v skupnem seštevku.

Kolesarji Adrie Mobila, pa tudi Jan Tratnik z domačo ekipo CCC Sprandi Polkowice nastopajo na krajši etapni dirki druge kategorije na Poljskem.

Govorimo o dirki CCC Tour – Grody Piastowskie. Gre za 53. izvedbo te dirke. Jan Tratnik nadaljuje z odličnimi predstavami. Na uvodnem kronometru v Polkowicah je bil najhitrejši. 16,2 km dolgo vožnjo na čas je odpeljala v 20 minutah in 13 sekundah. Povprečna hitrost pa 48,08 km/h.

Jan Barta se mu je z zaostankom petih sekund še najbolj približal. Kamil Gradek pa je z zaostankom desetih sekund zasedel tretje mesto. Gregor Gazvoda je bil 18. Kronometer je bil dopoldne, popoldne pa so imeli kolesarji še etapo do Glogowa. Dolga je bila 97 kilometrov. Po dobrih dveh urah dirkanja je prišlo do spinrta.

Zmage se je veselil Alois Kankovski. Jan Tratnik je uspešno branil majico vodilnega v skupnem seštevku. Poleg tega se je odlično znašel tudi v zaključku, saj je zasedel šesto mesto. Gašper Katrašnik je bil sedmi, Gorazd Per pa 11. Jan Tratnik ima po prvem dnevu in dveh etapah pet sekund prednosti pred Barto in deset pred Gredekom. Trenutno je drugi po točkah. Do konca sta še dve etapi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ