Jan Tratnik najboljši na Romandiji, Primož Roglič tik za njim!

Jan Tratnik najboljši na Romandiji, Primož Roglič tik za njim!
30.04.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Izjemen prolog je za Slovenci na dirki po Romandiji. Jan Tratnik je prolog dobil, Primož Roglič pa je z zaostankom manj kot sekunde zasedel drugo mesto!

Letošnja dirka po Romandiji se je začela s prologom v Neuchatelu. Ta je bil dolg vsega 3,87 km. Prevsem pa je šlo za ravninsko traso. Na startu so nekateri zvezdniki tega športa. Med njimi tudi štirje Slovenci. Luka Pibernik, Simon Špilak, ki je to dirko leta 2010 dobil, bil pa je še trikrat drugi, Jan Tratnik in Primož Roglič, ki brani lansko zmago.

Letos je to zanj zadnja pripravljalna dirka pred prvim ciljem sezone – dirko po Italiji. Pred odhodoma na dirko po Romandiji je bil več kot tri tedne na višinskih pripravah v Sierra Nevadi. Ob vrnitvi pa je že pokazal, kako odlično pripravljen pričakuje letošnji Giro. Roglič kljub temu, da brani lansko zmago ni startal zadnji, saj nosi startno številko pet. Traso je premagal v vsega petih minutah in sedmih sekundah.

Dolgo je vodil, potem pa je startal tudi Jan Tratnik. Državni prvak v vožnji na čas, ki bo s to dirko zaključil prvi del sezone je bil še nekoliko hitrejši in na cilju je prevzel vodstvo. Njegov čas pa 5:06:79. Za njim so bili še nekateri specialisti za take preizkušnje. Tudi Stefan Kung in Geraint Thomas. A nihče, niti zadnji na startu Steven Kruijswijk Slovencev ni uspel prehiteti. Jan Tratnik je dobil uvod v zahtevno etapno dirko.

Roglič je za njim zaostal za 39 stotink sekunde. "Presenetil sem samega sebe. Vedel sem, da sem lahko na takem terenu dober. Poskušal sem odpeljati po najboljših močeh. To je moja prva zmaga v World Touru. Zagotovo je posebna. Ponavadi me Primož premaga. Sva pa dobra prijatelja," je takoj po zmagi dejal Jan Tratnik.

Na podatek, da je do zmage prišel z 39 stotinkami prednosti pa je odgovoril: "Zmaga je zmaga."

Sicer pa je na zaviti progi z dvema kratkima, a strmima vzponoma v levem ovinku padel evropski prvak in sveži rekorder v vožnji na eno uro Viktor Campenaerts. Simon Špilak je bil 59., Luka Pibernik pa 112.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ