Jan Tratnik najboljši v Avstriji, mladi v teh dneh na tlakovcih

Jan Tratnik najboljši v Avstriji, mladi v teh dneh na tlakovcih
12.04.2015 AVTOR: D. Z.
V Avstriji sta na dirki v Welsu dva slovenska kolesarja stopila na stopničke. Zmagal je Jan Tratnik. Mladi reprezentanti so vozili v Belgiji.

Dirka v Avstriji je bila dolga dobrih 170 kilometrov. Na koncu pa so povsem prevladovali kolesarji moštva Amplatz BMC. Jan Tratnik se je po samostojnem pobegu veselil prve zmage v tej sezoni. Boj za drugo mesto je dobil Marek Canecky. Tretji je bil Andi Bajc. Med deseterico je bil tudi član Radenske Robert Jenko, ki je zasedel sedmo mesto.

 

Končala se je etapna dirka druge kategorije Circuit des Ardennes v Franciji. Končne zmage se je veselil Evaldas Siskevicius. Jure Golčer je bil 31.

Pred člansko klasiko Pariz-Roubaix so se na nekaterih odsekih te trase pomerili tudi mladinci. Na 111 km dolgi dirki je zmagal Bram Welten. Nizozemec je po dobrih dveh urah in 50 minutah dirkanja za dve sekundi ugnal rojaka Pascala Eenkhoorna. Tretji je bil Stan Dewulf. Najboljši slovenski predstavnik Tadej Pogačar je z zaostankom 2:32 zasedel 30. mesto. Jaka Primožič, Žiga Horvat, Žiga Jerman, Mitja Zupančič in Gorazd Per so odstopili.

Že v soboto so mlajši člani nastopili na 177 kilometrov dolgi dirki po Flandriji. Start in cilj je gostil Oudenaarde. Po skoraj štirih urah in pol dirkanja je zmagal Avstralec Alexander Edmondson, ki je v zaključku ugnal Italijana Giannija Moscona. Tretji je bil Engen Truls Korsaeth. Najboljši Slovenec je bil Rok Korošec, sicer član ljubljanske Radenske. Gašper Katrašnik je bil 40., Marko Pavlič pa 44. Martin Otoničar je bil 60., David Per pa mesto slabši. Domen Novak je odstopil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ