Jan Tratnik najmočnejši v Zagrebu, a ubežniku zmaga

Jan Tratnik najmočnejši v Zagrebu, a ubežniku zmaga
06.10.2019 AVTOR: DZ, foto: Boris Kačan / Cro Race

Zadanja etapa na dirki Cro Race. Dobil jo je Alessandro Fedeli. Matic Grošelj v pobegu dneva. Jan Tratnik drugi po izjemnem zaključku. 

"Vedel sem, da mi finalni krogi v Zagrebu ustrezajo, zato je ekipa naredila vse, da so mi omogočili dober položaj za sprint. Žal je bil pobeg izredno močan in na koncu je bila dirka prekratka, da bi dobil etapo."
Jan Tratnik

Sveta Nedelja je gostila start zadnje etape na dirki Cro Race. Ta se je končala v Zagrebu. Zadnja, šesta etapa je bila bolj ali manj ravninska, dolga pa 154 kilometrov. Po pričakovanjih smo videli pobeg manjše skupine kolesarjev. V tej skupini je bil tudi Matic Grošelj, sicer član moštva Ljubljana Gusto Santic.

Glavnina je imela sicer vse pod nadzorom, Adam Yates pa je z moštvom Mitchelton Scott branil rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. Ubežniki so si privozili nekaj več kot tri minute prednosti, a so v glavnini predvsem člani Bahraina Meride, pa tudi Mitchelton Scotta in Adrie Mobila narekovali hiter ritem.

Ob vstopu v zadnjih 30 kilometrov – torej tik pred prihodom v Zagreb – je razlika znašala 1:40. Potem se je pričela zmanjševati. Kolesarji pa so prišli na zaključne, tehnično nadvse zahtevne kroge. Poleg ovinkov in ozkih cest so za dodatno zahtevnost poskrbele granitne kocke.

Zaključek pa je bil speljan v rahel vzpon. Petsto metrov klanca s 6,2-odstotnim naklonom po granitnih kockah. Kolesarji so morali trikrat prečkati ciljno črto. Ob vstopu na kroge je v ospredju ostala osmerica kolesarjev. Krogi so bili nadvse zahtevni in pred vstopom v zadnji krog je napadel Alessandro Fedeli.

Matic Grošelj je popustil. Zdelo se je, da bo glavnina uspela vse ujeti. Ritem so narekovali predvsem kolesarji Bahraina Meride in Ljubljane Gusto Santica. A Fedeli je bil tudi na zaključnem vzponu dovolj močan. Veselil se je etapne zmage. Iz glavnine pa je do drugega mesta uspel priti Jan Tratnik.

S to akcijo je dokazal, da je imel na takem zaključku z naskokom največ moči. Tretji je bil Florian Kierner. Adam Yates je bil tudi tokrat prepričljiv. S sedmim mestom je ubranil vodstvo. Yates je tako dobil dirko. Davide Villella je dirko končal na drugem mestu, tretji je bil Victor De la Parte, četrti Andrej Zaits in pet najboljši Slovenec Domen Novak.

Jan Tratnik je na facebooku zapisal: "V današnji etapi sem dobil priložnost in 100% podporo ekipe. Vedel sem, da mi finalni krogi v Zagrebu ustrezajo, zato je ekipa naredila vse, da so mi omogočili dober položaj za sprint. Žal je bil pobeg izredno močan in na koncu je bila dirka prekratka, da bi dobil etapo. Vseeno sem zelo zadovoljen s pripravljenostjo. Še posebej pa z ekipnim vzdušjem čez celotno dirko. Čestitke Domnu za 5. mesto v skupni razvrstitvi."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ