Jan Tratnik ob majico, Žiga Grošelj po podvigu 2.

Jan Tratnik ob majico, Žiga Grošelj po podvigu 2.
12.05.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki CCC Tour je v tretji etapi prišlo do velikih sprememb. Jan Tratnik je izgubil vodstvo. Žiga Grošelj pa je najboljši na gorskih ciljih.

Na dirki druge kategorije CCC Tour Grody Piastowskie je za kolesarji tretja etapa. Po prvih dveh dneh je bil v vodstvu Jan Tratnik, ki je dobil uvodni kronometer.

Tratnik je tudi v tretji etapi dobro dirkal, a ima v ekipi, za katero je to domača dirka veliko dobrih kolesarjev. Start je gostilo mesto Pieszyce, cilj pa Bielawa. Etapa je bila dolga 140 kilometrov. V zadnjih 30 kilometrih je nase s pobegom opozoril Žiga Grošelj. Kolesar Adrie Mobila je v begu z domačinom Lukaszom Owsianom pridno pobiral točke na gorskih ciljih.

Na koncu je tudi prevzel vodstvo v tem boju. Zbral je 39 točk. Na koncu pa je v boju za etapno zmago izgubil boj prav z Owsianom. Tretji je bil Patrick Schelling. Jan Tratnik je z zaostankom 54 sekund zasedel sedmo mesto. Owsian (CCC Sprandi Polkowice) zdaj tudi prepričljivo vodi, saj ima 21 sekund prednosti pred Josefom Cernyjem. Jan Tratnik je, zdaj tretji. Za vodilnim, tudi klubskom kolegom zaostaja za 27 sekund. Žiga Grošelj je napredoval na peto mesto. Zaostaja za eno minuto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ