Jan Tratnik obdržal drugo mesto

Jan Tratnik obdržal drugo mesto
14.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Nadaljuje se dirka po Slovaški. Drugo etapo je dobil Rudiger Selig. Jan Tratnik ostaja drugi v skupnem seštevku. Najboljši Slovenec tokrat Gašper Katrašnik.

Na dirki po Slovaški je za kolesarji druga etapa. Prvo je dobil Julian Alaphilippe, medtem ko se je po zaslugi četrtega mesta in po zaslugi uvodnega prologa na drugo mesto v skupnem seštevku povzpel Jan Tratnik. Prva etapa je bila po profilu tudi najtežja na dirki. Druga je bila sicer nekoliko lažja, a vseeno nadvse razgibana. Na koncu so se za zmago udarili trije kolesarji. Član moštva Bora Hansgrohe Rudiger Selig pa je ugnal kolesarja Quick Stepa Yvesa Lampaerta in Zdeneka Štybarja.

Dve sekundi počasnejša sta bila Cesare Benedetti in vodilni v skupnem seštevku Julian Alaphilippe, ki je tako še povečal prednost pred Janom Tratnikom, saj je Tratnik na cilj prišel z glavnino, ki je za zmagovalcem zaostala za deset sekund. Zasedel je 16. mesto. Najboljši Slovenec je bil tokrat Gašper Katrašnik. Član Adrie Mobila je bil 12. V skupnem seštevku zdaj Tratnik za Alaphilippom zaostaja za 16 sekund. Tretji je z 22 sekundami zaostanka Cesare Benedetti, četrti Ben Hermans, peti pa Josef Černy. Najboljši predstavnik Adrie Mobila je Radoslav Rogina na 12. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ