Jan Tratnik po 194 kilometrih najboljši

Jan Tratnik po 194 kilometrih najboljši
01.06.2015 AVTOR: D. Z.
Na dirki v Velikovcu v Avstriji se je spet izkazal Jan Tratnik, ki je slavil zmago.

Dirka je bila dolga kar 194 kilometrov in že od začetka se je zvrstilo lepo število napadov. Osem krogov po skoraj 25 kilometrov je tako postalo še bolj zahtevnih. Do odločilnega pobega pa je prišlo v šestem krogu, ko je v ospredju ostalo okrog 30 kolesarjev. Ob vstopu v zadnji krog pa je napadel Jan Tratnik. Sledilo mu je še pet kolesarjev.

»Ker sem se počutil močnega, sem napadel še enkrat. Na klanec. Ostali smo samo še trije in potem sem čakal samo na sprint, saj sem verjel vase, « je priznal Jan Tratnik. V sprintu je moral obračunati s kasneje drugim Riccardom Bolzanom in tretjim Matthiasom Krizekom. Tratnik se je veselil nove zmage.

»Sicer sem zadnja dva kilometra vlekel večinoma kar sam, vendar pa mi je v nogah ostalo dovolj moči za zmago. Sem zelo vesel, saj je to ze tretja letošnja zmaga, « je še dejal Tratnik in se zahvalil celotni ekipi Amplatz BMC. Omenimo, da je bil peti Tadej Logar (Sava Kranj), šesti Jon Božič (Adria Mobil) in sedmi Andi Bajc, ki po polovici dirk še vedno vodi v avstrijskem pokalu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ