Jan Tratnik po izjemnem begu: 50 metrov predolga etapa

Jan Tratnik po izjemnem begu: 50 metrov predolga etapa
12.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Bettiniphoto/Team Bahrain McLaren

"Moja naloga danes je bil beg, kar mi je uspelo," je po peti etapi na dirki Pariz-Nica na facebooku zapisal Jan Tratnik.

"Zadnjih 10 kilometrov je bilo peklensko težko. Ko sem šel solo, nisem imel več veliko prednosti. Žal je bila dirka 50 metrov predolga."

5. etapa dirke Pariz-Nica. Glavni junak pa brez dvoma Jan Tratnik. Po vsega osmih kilometrih dirkanja od kar 227 se je podal v pobeg. Najprej v skupini s še tremi kolesarji, v zaključku pa sam. Vse do slabih 50 metrov pred ciljem. Šele tam ga je glavnina s sprinterji ujela."Moja naloga danes je bil beg, kar mi je uspelo. V več kot 200 kilometrskem pobegu smo bili le štirje, vendar smo dobro sodelovali. Etapa je bila res dolga in v zadjnih 50 kilometrih nismo imeli več veliko prednosti," je na facebooku zapisal Jan Tratnik. Potem pa je še dodal: "Počutje je bilo odlično in sem verjel vase, da lahko pridemo do cilja. Zadnjih 10 kilometrov je bilo peklensko težko. Ko sem šel solo, nisem imel več veliko prednosti. Žal je bila dirka 50 metrov predolga."Tratnika so mnogi omenjali kot junaka dneva, saj je kljub majhni razliki in več kot dvestotih kilometrih pobega na koncu uspel kljubovati tudi glavnini. "Ker je bila to najdaljša etapa, sem vedel, da z vožnjo v glavnini ne bom prišel do priložnosti za zmago. Zato sem poskusil s pobegom in noge so bile res zelo dobre," pa je v izjavi za javnost s strani moštva Bahrain McLaren dejal Tratnik: "S fanti smo v begu dobro sodelovali. V zadnjih 30 do 40 kilometrih sem pospešil. Šel sem na polno in še bolj napadal. Resnično sem razočaran, vendar pa to jemljem kot novo izkušnjo in upam, da bo kmalu prišla tudi zmaga."

"Resnično sem razočaran, vendar pa to jemljem kot novo izkušnjo in upam, da bo kmalu prišla tudi zmaga."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ