Jan Tratnik po sprinterski etapi ostaja drugi

Jan Tratnik po sprinterski etapi ostaja drugi
16.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki po Slovaški je v tretji etapi zmago slavil Matteo Pelucchi. Brez sprememb v skupnem seštevku. Julian Alaphilippe vodi pred Janom Tratnikom. V Italiji veliki povratek Giannija Moscona.

Slovaška
Na dirki prve kategorije po Slovaški je za kolesarji tretja etapa. To je tudi prva, ki je bila pisana na kožo sprinterjem. Začela se je v Dubnici nad Vahom, po 180 kilometrih pa se je končala v Nitri. V skupnem seštevku je vodstvo branil Julian Alaphilippe, ki ima ob sebi tudi na tej dirki izjemno močne pomočnike iz moštva Quick Step. Njegov najbližji zasledovalec pa je tudi že pred leti član te močne belgijske ekipe oziroma njene predhodnice Jan Tratnik. Tokrat je bilo že pred startom jasno, da v skupnem seštevku ob normalnem poteku etape ne bi smelo priti so sprememb.


Po več kot štirih urah dirkanja je res prišlo do sprinta, ki ga je dobil Matteo Pelucchi. Kolesar moštva Bora Hansgrohe je premagal dva kolesarja iz Quick Stepa. Najbolj se mu je približal Fabio Jakobsen, tretji pa je bil Yves Lampaert. Najboljši kolesar Adrie Mobila, ki tudi nastopa na dirki je bil Dušan Rajović na sedmem mestu, najboljši Slovenec pa Gorazd Per na 20. mestu. Tratnik je dirko končal na 63. mestu. Ohranil pa je drugo mesto v skupnem seštevku. Za Alaphilippom dan pred koncem dirke, ki jo je lani sicer dobil zaostaja za 16 sekund. Tretji je z 22 sekundami zaostanka Cesare Benedetti.

Agostoni
V Italiji so izpeljali že 72. dirko Coppa Agostoni – Giro delle Brianze. Dvesto kilometrov dolgo dirko prve kategorije s startom in ciljem v Lissoneju mnogi kolesarji izkoristijo za pripravo na svetovno prvenstvo. Tudi letos so bili na startu številni vrhunski kolesarji iz petih World Tour ekip. Omenimo Bardeta, Moscona, Gasparotta, Colbrellija, Taarmaeja … Na startu sta bila tudi Domen Novak in Grega Bole. Po suspenzu zaradi neprimernega obnašanja na dirki po Franciji – poskušal je udariti enega izmed kolesarjev – se je na tej dirki prvič pokazal tudi Gianni Moscon.

Italijan v dresu moštva Sky ne skriva želje, da bi za reprezentanco nastopil na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku. Očitno pa je med suspenzom dobro treniral. Na zahtevni progi je po skoraj petih urah dirkanja v zaključku ugnal tudi Reina Taarmaeja in se je veselil prestižne zmage. Tretji je bil Enrico Gasparotto. Sledili so Wackermann, Ficara, Orrico, delaplace in na osmem mestu Marc Hirschi, ki bo eden izmed resnih kandidatov za naslov svetovnega prvaka v kategoriji do 23 let. Torej v kategoriji, v kateri velike upe Slovenci polagamo na Tadeja Pogačarja. Grega Bole je bil 19., Domen Novak pa je odstopil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ