Jan Tratnik predstavil dres državnega prvaka, Rok Korošec ostaja med desterico

Jan Tratnik predstavil dres državnega prvaka, Rok Korošec ostaja med desterico
02.07.2016 AVTOR: D. Z.
S sedmim mestom v gorskem kronometru je dirko po Avstriji začel Jan Tratnik. Na Madžarskem dobra Rok Korošec in Žiga Ručigaj.

Dirka po Avstriji
Najprej pa na dirko po Avstriji. Govorimo o dirki prve kategorije, ki pa bo v naslednjih dneh še kako zahtevna. Preizkušnja se je začela s prologom na Kitzb üheler Hornu. Dolg je bil vsega šesto metrov. Na dirki nastopajo kolesarji Adrie Mobila, pa tudi Andi Bajc in Jan Tratnik, ki sicer vozita za avstrijski Amplatz BMC.

In prav Jan Tratnik je bil v tej preizkušnji najboljši. S časom 1:14 je zasedel sedmo mesto. Zmagal je William Clarke, ki je progo premagal v eni minuti in desetih sekundah. Sicer pa nam je Jan Tratnik poslal fotografijo novega dresa, ki ga bo na cestni dirkah nosil v naslednjem letu. Seveda govorimo o dresu državnega prvaka. Najboljši predstavnik Adrie Mobila je bil Domen Novak, ki je s petimi sekundami zaostanka zasedel 12. mesto.

Dirka po Madžarski
Če se je dirka po Avstriji šele začela, pa se končuje dirka druge kategorije po Madžarski. Za kolesarji je že četrta oziroma predzadnja etapa. Karcag je gostil start, cilj pa je bil v Kekestetu. Etapa je bila dolga 144 kilometrov in še kako razgibana. Po treh urah in 23 minutah se je zmage po samostojnem pobegu veselil Američan Chris Butler, ki je za dobre pol minute ugnal Gabriela Reguera.

Najboljši Slovenec je bil Rok Korošec, ki je z zaostankom minute in 13 sekund zasedel 14. mesto. Žiga Ručigaj je bil 16 sekund počasnejši in je zasedel 19. mesto. V skupnem seštevku je dan pred koncem vodstvo obdržal Mihkel Raim. Ta ima 18 sekund naskoka pred Olsekandrom Polivodo. Rok Korošec ostaja na šestem mestu. Zaostaja pa za 1:44. Se pa lahko Žiga Ručigaj pohvali z drugim mestom med mladimi kolesarji. Za vodilnim Josepom Mirallesom zaostaja za 17 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ