Jan Tratnik proti Nici namesto v Katalonijo

Jan Tratnik proti Nici namesto v Katalonijo
10.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Janu Tratniku se je program dirk nekoliko spremenil, kar je na dirki Pariz-Nica potrdil za TV Slovenija. Zdaj ga ne bomo mogli spremljati ob Primožu Rogliču na dirki po Kataloniji.

Jan Tratnik je imel sprva v programu nastop na dirki po Kataloniji, a se je pred dirko Pariz-Nica, na kateri uspešno nastopa vse spremenilo. "Ni bilo v programu. Imeli smo nekaj bolnih in poškodovanih kolesarjev, tako da sem moral vskočiti. Prav veliko mi načrtov ne spremeni. Zamenjali smo Pariz-Nico s Katalonijo. Po dirki Milano-Sanremo sledi manjši počitek in potem finalne priprave za Girom," je Jan Tratnik povedal za TV Slovenija.

To seveda pomeni, da s Primožem Rogličem še ne bosta združila moči. Sprva so pri moštvu Jumbo Visma načrtovali, da bi skupaj nastopila prav na dirki po Kataloniji, zdaj pa se je vse spremenilo. Tratnik pa je kljub spremembam zadovoljen: "Morda mi ta plan skorajda bolj paše. Ker bom naredil blok priprav, blok dirk, potem pa počitek in stopnjevanje treningov do Gira. Lahko rečem, da mi je tak program celo bolj všeč. Upam, da bo to tudi pomagalo, da bom v najboljši formi prav na Giru."

Trenutno pa Tratnik pomaga ostalim kolesarjem. Včeraj je skrbel za Olava Kooija, ki je prišel do etapne zmage. Večino časa pa skrbi, da se na varnem vozi Jonas Vingegaard. Danec je moral v četrti etapi priznati premoč Tadeju Pogačarju in ima zdaj že velik zaostanek na tretjem mestu. Med Pogačarjem in Vingegaardom je še domači adut David Gaudu.

"Tadej je pokazal, da je v izjemni formi, tudi Jonas mu ni bil kos. Sami vemo, da Tadeju bolj pašejo ti kratki klanci in Tadej je včeraj izkoristil priložnost. Dokazal je, da je zelo močan. Mi čakamo na tisti dolg vzpon, ki naj bi Jonasu bolj ustrezal. Borili se bomo do konca in na koncu bo zmagal najboljši," pa je za TV Slovenija še dejal Jan Tratnik.

Zadovoljen je, da se dirka bliža Nici, saj so temperature nekoliko prijetnejše, tudi sonce se je končno pokazalo, obenem je izrazil tudi zadovoljstvo nad pripravljenostjo. Včeraj pa se je z ekipo lahko veselil izjemnega dneva. Kooij je zmagal v Franciji, Primož Roglič pa v Italiji. Danes je na dirki Pariz-Nica razgibana etapa, v kateri bi lahko na svoj račun prišli ubežniki, na dirki Tirreno-Adriatico pa zahtevna gorska preizkušnja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ