Jan Tratnik razkriva: 283 vatov za drugo mesto

Jan Tratnik razkriva: 283 vatov za drugo mesto
09.03.2016 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je pred dnevi v Poreču zasedel drugo mesto. Zaostal je samo za Matejem Mugerlijem. Zdaj razkriva nove podrobnosti.

Istrska pomlad, etape
Prolog: Umag – Umag, 2 km
1. etapa: Poreč – Labin, 158 km
2. etapa: Vrsar – Motovun, 157 km
3. etapa: Pazin – Umag, 146 km

Pričakoval drugačen scenarij
»Forma je zelo dobra. Letos sem bil pozimi zelo priden. Tudi zdravje mi je služilo, tako da me pri delu nič ni oviralo. Res sem dobro pripravljen. Po dirkah se pozna večja utrujenost, vendar pa zato, ker nimam še veliko tekmovalnih kilometrov, « je najprej pojasnil Jan Tratnik, ki tako nadaljuje z našo rubriko.

Kolesar Amplatz BMC je dobro formo potrdil prav v Poreču. V zaključku je moral priznati premoč samo Mateju Mugerliju. »Sam sem si prav to dirko zadal za prvi cilj v sezoni. Ampak, pričakoval sem drugačen scenarij. Cilj je na Taru, kar pomeni, da pride do težkega sprinta, saj je tam rahel vzpon. V takem zaključku pa vem, da sem lahko konkurenčen, « je še razkril Tratnik in priznal, da je bila dirka povsem drugačna.

Dan po dirki štiri ure treninga
Kolesarje je oviral močan veter, zaradi česar je glavnina razpadla na številne manjše skupinice: »Ujel sem pravi trenutek in bil aktiven v zadnjem delu dirke. Ko sem videl, da je napadel Matej Mugerli, sem bil prepričan, da je to prava kombinaciji, samo smo bili že vsi pečeni. Skupaj sva dobro sodelovala. Nihče ni 'glumil'. V zaključku pa je bil Mugerli močnejši. Z drugim mestom pasem zelo zadovoljen, se posebej, ker sva v cilj prišla pred skupino. «

Pa še nekateri podatki z dirke. Povprečno je po skoraj treh urah in pol dirkanja obračal 283 vatov. Največja moč pa je znašala 1190 vatov. Kljub utrujenosti pa naslednji dan ni počival. Že z mislijo na prvo etapno dirko letos – Istrska pomlad – je opravil štiri ure dolg trening: »Predvsem vožnje. Zdaj pa grem po eno do dve uri na kolo. Samo, da razvrtim noge in opravim še nekaj treninga za motorjem pri nizki intenzivnosti. «

Najprej prolog, potem pa ...
Prav zanimiv cilj si je postavil za Istrsko pomlad … Veliko bo namreč stavil na dva kilometra dolg prolog v Umagu: »Tam hočem priti na stopničke. Potem pa bomo videli, kako se bom počutil. Ne morem nič napovedati, ob dobrem dnevu pa bi lahko bil visoko tudi v skupnem seštevku. « Nenazadnje je bil leta 2010 na tej dirki že četrti:

»Menim, da sem trenutno celo bolje pripravljen, sem pa na zadnjih dirkah opazil, da je celotna glavnina vrhunsko pripravljena, in da bo borba do zadnje etape. Komaj čakam. V Poreču sem dobil potrdilo, da sem dober. Pustimo se presenetiti. « Sicer pa je lani dirko dobil Markus Eibegger. Najboljši Slovenec je bil Primož Roglič na petem mestu. Predlani je zmagal Magnus Cort. Zadnji Slovenec z zmago v skupnem seštevku je Matej Mugerli, ki je bil najboljši leta 2013. Prej pa še Eibegger, dvakrat Robert Vrečer in Mitja Mahorič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ