Jan Tratnik razkriva: Padec čez balanco pri 60 km/h, počeni rebri in manj treninga

Jan Tratnik razkriva: Padec čez balanco pri 60 km/h, počeni rebri in manj treninga
23.01.2015 AVTOR: D. Z.
Lani na koncu sezone tretji Jan Tratnik bo nadaljeval z rubriko "Razkriva". Tokrat smo ga povprašali o obdboju priprav na novo sezono.

Kar se ekipe tiče je za Jana Tratnika sprememb malo. Ostaja v Avstriji pri moštvu Amplatz BMC, v kateri je lani po zaslugi dobre forme skozi celotno sezono dolgo nosil majico najboljšega v Tchibo pokalu. Izgubil pa jo je prav na zadnji dirki, na ciljnem vzponu. »Ekipa je super. Menjali bomo barve dresov in bomo rdeče-črni. Kar se opreme tiče, pa ostaja taka, kot jo ima World Tour ekipa BMC. Prav tako kolesa za kronometer. Tudi barve kolesa ostajajo in tudi oprema. Elektronski Di2, « je razkril Jan Tratnik.

Obenem je priznal, da priprave na novo sezono ne potekajo ravno v skladu s pričakovanji. Kriva pa je bolezen … pa tudi poškodba. »Zimsko obdobje se ni začelo ravno briljantno, saj sem konec novembra zbolel in sem moral izpustiti nekaj dni treninga. Potem sem s kolesom za ciklokros padel čez balanco in na glavo pri kakšnih 60 kilometrih na uro. Tako sem si počil dve rebri, kar me je oviralo pri treningih, vendar pa zaradi tega vseeno nisem izpustil treninga, « je še razkril Tratnik.

S tem pa težav ni bilo konec. Ker je v fitnesu nepravilno izvedel izpadni korak, je imel težave tudi s hrbtnimi mišicami: »Tudi zaradi tega sem bil pet dni brez kolesa. Prvi dan niti hoditi nisem mogel. Sledil je počitek in uporaba compexa, ki je poškodbo saniral. Vendar, glede na vse poškodbe, moram biti zadovoljen. Lahko bi bilo hujše. « Zato je lahko zadovoljen tudi s trenutno pripravljenostjo, pa čeprav je na cestno kolo nekoliko bolj resno sedel šele januarja. Prav to je tudi ena izmed večjih sprememb v primerjavi z lanskimi pripravami na sezono:

»Prejšnja leta sem že decembra resno kolesaril, letos pa sem novembra in decembra gledal predvsem na to, da sem bil aktiven. Delal sem, kar mi je bilo najbolj všeč. Pomembno je bilo ,da sem migal. Decembra sem se bolj posvečal ciklokrosu, fitnesu, trxu, teku, hoji. Šele januarja sem stoodstotno 'preklopil' na kolo. Sem pa povsem miren, saj vidim, da mi je prisilni počitek prišel samo prav. « In, kako ve, da je dovolj dobro pripravljen za ta čas? Številke ne lažejo, pravijo mnogi: »Tudi s številkami na merilcu moči sem zelo zadovoljen, saj me tisti težki treningi, s katerimi bom dvignil formo šele čakajo. Tako, da komaj čakam na začetek sezone. « Ta se bo tudi za Jana Tratnika začela v Izoli, z enodnevno dirko druge kategorije.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ