Jan Tratnik razkriva: Potovanja, 3 tisoč km v februarju in Giro v mislih

Jan Tratnik razkriva: Potovanja, 3 tisoč km v februarju in Giro v mislih
01.03.2017 AVTOR: D. Z.
"Začetek sezone je odličen. Na vseh dirkah sem dobro dirkal," je med drugim poudaril Jan Tratnik.

“Začetek sezone je odličen. Na vseh dirkah sem dobro dirkal. Tudi z ekipo sem ekstremno zadovoljen, saj nisem pomočnik, ampak mi ostali pomagajo do rezultata, ” je razkril Jan Tratnik.

Član poljskega moštva CCC Sprandi Polkowice je še potrdil, da je po prvih izkušnjah prepričan, da je izbral odlično ekipo, kjer se lahko razvije. Sicer pa je Jan Tratnik zares dobro začel sezono. Na v nedeljo končani dirko po Alenteju je bil četrti, peti, sedmi in osmi v etapah, pa še osmi v skupnem seštevku.

“Pred dirko sem si želel, da bi mi uspelo doseči dober rezultat. Ampak, da bom lahko dirkal tudi na visoko mesto v skupnem seštevku, pa da bom kar štirikrat med najboljšimi desetimi ... Tega si nisem upal napovedati. Zdaj, ko je vse za mano, mi je žal, da nisem tudi zmagal, ” je pomislil Tratnik. Prav veliko mu do tega ni zmanjkalo, predvsem v prvi etapi, ki jo je končal sicer na petem mestu, ampak:

“Tristo metrov do cilja mi je zelo dobro kazalo. Potem pa sem moral močno zavirati in sem padel na 13. pozicijo. Potem pa sem odpeljal dober sprint, saj sem v stotih metrih prehitel osem kolesarjev. ” Tratnik se je tako že takoj na začetku sezone oddolžil ekipi za zaupanje, saj je v prokontinentalno sredino prišel iz avstrijskega kontinentalnega moštva Amplatz BMC.

“Trenutno nastopam na precej močnejših dirkah in sem se spraševal, kje sem. Letošnje priprave so minile brez zdravstvenih težav, opravil sem vse treninge in vse se zdaj vrača. Zadovoljen sem, da sem dokazal, da lahko dirkam na višji ravni in naslednjih dirk se že veselim. ” A najprej si bo, potem ko je “oddelal ” že enajst startov in prav toliko ciljev, vzel krajši tekmovalni premor.

Doma bo vse do 16. marca. Potem pa se kar dolgo ne bo vrnil domov, saj bo nastopil tudi na dirki po Kataloniji, takoj zatem pa bo odšel na višinske priprave v Sierra Nevado. Sledil bo nastop na dirki po Hrvaški. Sicer pa ima dodaten motiv za dokazovanje. Ekipa je namreč prejela povabilo na dirko po Italiji. In morda bo Jan Tratnik uvrščen med devetrico izbrancev.

Za Tratnika bi to bil krstni nastop na eni izmed treh tritedenskih dirk. Seveda pa se mu bo želja uresničili samo pod pogojem, da bo dober tudi na naslednjih dirkah: “Giro je seveda v mislih. To je letos največji cilj in priprave so se že začele. Zdaj bom do dirke po Kataloniji še v višinskem šotoru. ” Predvsem pa si želi vsaj nekoliko oddahniti. Februarja je poleg številnih potovanj naredil več kot tri tisoč kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ