Jan Tratnik razkriva: Rehabilitacija poteka super

Jan Tratnik razkriva: Rehabilitacija poteka super
14.04.2016 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je po poškodbi komolca že začel trenirati. Sicer se na kolo še ne odpravi - izjema je trenažer - a že razmišlja o vrnitvi v karavano.

"Rehabilitacija poteka super "
Jan Tratnik si je po dobrem začetku v sezoni 2016 poškodoval komolec in tako je sledil daljši prisilni počitek. A Jan Tratnik zdaj že komaj čaka, da se vrne v kolesarsko karavano, pa čeprav se ta vrnitev vseeno zdi še kako oddaljena, saj se na kolo – vsaj na cesti – še ni usedel. »Rehabilitacija poteka super in po pravici povedano so vsi presenečeni, kako že lahko premikam komolec. Žal sem moral izpustiti 15 dni treninga, ker sem imel šive, saj bi se lahko rana v nasprotnem primeru okužila. Tvegati nisem mogel, « je najprej pojasnil Jan Tratnik.

Zdaj pa je že nekaj časa kar precej aktiven: »Prvi teden sem opravljal okrog dve uri dolge pohode, potem pa sem šel za pol ure še na trenažer. Tudi ta teden ne bo velikih sprememb, le da bom naredil kakšen daljši pohod in bom tudi na trenažerju po nekje 45 minut do ene ure. Mislim, da je še vedno bolje, da treniram zunaj na zraku, kot pa da bi se ubijal na trenažerju, saj se mi nikamor ne mudi. « Ob teh treningih tudi nadvse uživa, tako da tistega pravega veselja kljub poškodbi ni izgubil.

Vrnitev osmega maja?
»Res je, da že zelo močno pogrešam trening zunaj, ampak, to je samo dobro, saj mi ne manjka motivacije. Trenutno sem čisto pomirjen in nič živčen. Bo, ko bo. Ne morem z glavo skozi zid. Roka trenutno še ni dovolj močna da bi lahko dobro držal krmilo. Čaka me vsaj še en teden prilagojenega treninga, nato pa bi morda že šlo tudi zunaj. « Tudi zato, ker je oteklina že precej manjša, kot je bila:

»Komolec trenutno premikam za približno 140 stopinj, tako da mi manjka samo še 20 stopinj na vsaki strani. Fizioterapijo opravljam pri Urbanu Komacu in v veliko pomoč mi je tudi teta, saj je fizioterapevtka. Vse je lažje, kot pred dvema tednoma, ko me je roka bolela po cele dneve. « Na dirke bi se rad vrnil v začetku maja, natančneje osmega maja, in sicer na dirki v Avstriji. Štiri dni kasneje pa bo že odpotoval na etapno dirko v Iran.

Izkoristil nenadejano obdobje brez kolesa
»Dirka v Iranu mi bo služila kot trening za dvig pripravljenosti. Sem pa povsem osredotočen na junijske in julijske dirke. Do takrat imam še dovolj časa, da se vrnem v vrhunsko formo. Zdaj tudi že spim v višinskem šotoru. « A te dneve brez kolesa, brez obveznosti, predvsem pa brez dirk … je znal tudi izkoristiti.

V tem času kolesarji nimajo ravno toliko prostega časa na voljo: »Dneve brez kolesa sem preživel z domačimi in prijatelji, predvsem sem se sprostil in čim manj razmišljal o dirkah in treningih. Sem preprosto užival. Tako ali tako nisem mogel nič narediti. Motivacije ne manjka in menim, da bom zdaj treniral še bolj zavzeto. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ