Jan Tratnik razkriva: Številke s kronometra

Jan Tratnik razkriva: Številke s kronometra
15.06.2015 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je na petkovem kronometru zmagal in tako postal državni prvak v tej disciplini. Zdaj nam je razkril nekatere številke, ki so ga pripeljale do zmage.

»Zelo lepo je obleči majico državnega prvaka. Čeprav konkurenca žal ni bila na visoki ravni, sem zmage zelo vesel. Zdaj imam že drugo majico, saj sem bil prvak že med starejšimi mladinci. To je tudi dobra popotnica za Baku, kjer bom nastopil tudi v kronometru, « je najprej dejal Jan Tratnik. Kaj pa številke na 44 km dolgi preizkušnji? Za progo je porabil 52 minut in 14 sekund.

»V povprečju sem obračal 350 vatov, normalizirana moč pa je bil 356 vatov. Kronometer sem tako vozil s približno 5,5 vati na kilogram telesne teže, « je razkril Tratnik in dodal, da je prvi del kronometra odpeljal v povprečju s 365 vati, drugi del pa s 340 vati. Povprečni srčni utrip je znašal 186 udarcev na minuto. Najvišji pa je bil 191.

»Glede na dolžino so to moji najboljši vati. Do zdaj se žal nisem testiral tako dolgo. Najdaljši test je bil 20 minut, pa še to v klanec. Tu se pozna, da je šlo za ravnino, kjer je visoke vate težje držati. Vendar sem s kronometrom zelo zadovoljen, saj sem, po pravici povedano, presenetil tudi samega sebe, « je še razkril Tratnik, ki je za prvi krog porabil 25 minut in 15 sekund, za drugega pa 26.09. Seveda je do te razlike prišlo tudi zato, ker je ob prvem prihodu na cilj moral prevoziti še razdaljo do krožišča in nazaj, kar mu je vzelo dodatnih 50 sekund.

Obenem je poudaril, da se je sploh prvič v karieri zares pripravljal na vožnjo na čas. »Kolo imam doma že od marca in zadnji mesec sem posvetil treningu. Očitno je to moja disciplina. Menim, da imam še nekaj rezerve, da izboljšam vožnjo na čas. Z aerodinamiko, z več specifičnega treninga, z boljšo pozicijo. Dokazal sem si, da lahko dobro nastopim in bom v prihodnosti tej disciplini poseveča več časa, « je še zaključil Tratnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ