Jan Tratnik razkriva: Ukradena kolesa in Amstel pred vrati

Jan Tratnik razkriva: Ukradena kolesa in Amstel pred vrati
14.04.2017 AVTOR: D. Z.
Prav nič kaj prijeten dan ni za kolesarji moštva CCC Sprandi Polkowice. Ponoči so jim namreč ukradli kolesa, tudi Janu Tratniku ki čaka na dirko Amstel Gold Race.

Neznanci so izmaknili 18 koles Guerciotti in šest parov obročev. “Kolesa so bila v delavnici, delavnica pa je bila zaparkirana z avtomobili in še ob steno. Ampak, vse so premaknili. Najprej avto, nato še delavnico in vzeli vsa kolesa. Očitno so imeli vse načrtovano, ” je razkril Jan Tratnik.

Kolesarji bodo v nedeljo vseeno lahko nastopili, saj bodo dobili nova kolesa. “Upam, da bom kolo lahko uredil do nedelje. Na novo bom moral nastaviti pozicijo in to lahko traja kar nekaj časa. Ker so mišice tako navajene ene pozicije, lahko nastanejo težave, če nastavitev ni prava. Vendar pa sem osredotočen na dirko in se s tem poskušam čim manj obremenjevati. Čeprav bo jutri nekaj več stresa, to ne sme vplivati na nedeljsko dirko. 

Tratnik je dobro pripravljen. To je dokazal v Limburgu, pa tudi na sredini Barbantski puščici je bil dolgo v ospredju: “Ampak, imel sem veliko težav. Najprej sem se moral trikrat ustaviti, saj mi menjalnik ni pravilno delal. V zaključnih krogih pa sem dobil še defekt. Tako sem porabil kar nekaj dodatne energije, kar sem plačal v zaključku. Tristo metrov do cilja sem bil še zraven Gilberta, Matthewsa in ostalih, potem pa me je povsem odrezalo. ” A dobil je dokaz, da lahko dobro dirka.

Ampak, Barbantska puščica je bila dolga 197 kilometrov, prihajajoča Amstel Gold Race pa bo precej daljša. Govorimo o 261 kilometrov dolgi preizkušnji. “Sploh ne vem, kako funkcioniram po 250 kilometrih, saj tako dolge dirke še nisem odpeljal. Želim pa unovčiti dobro formo, odpeljati brez napak in videli bomo, kam me bo to prineslo. O pričakovanjih težko govorim, saj bom prvič v vlogi, da bom lahko dirkal na rezultat na dirki World Toura, ” je še zaključil Jan Tratnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ