Jan Tratnik razkriva: V dresu državnega prvaka

Jan Tratnik razkriva: V dresu državnega prvaka
13.09.2016 AVTOR: D. Z.
Za Janom Tratnikom je vsekakor pester in uspešen vikend, saj je ubranil lansko zmago na dirki East Bohemia Tour.

"Hvala vsem "
»Vedno je težko zmagati. Na dirko sicer nisem šel s ciljem po zmagi, ampak z željo po vzdrževanju tekmovalnega ritma in zato, da bi preizkusil formo pred evropskim prvenstvom, « je razkril Jan Tratnik. Potem pa se mu je že po drugem mestu v prvi etapi ponudila izjemna priložnost.

Seveda jo je izkoristil in dobil drugo in obenem zadnjo etapo. Veselil se je lahko tudi končne zmage, bil pa je tudi najboljši po točkah: "Skupaj z ekipo smo v drugi etapi dominirali od starta do cilja. Zmaga je pripada ostalim tekmovalcem, saj so vlekli 140 kilometrov. Jaz sem v zadnjih dvestotih metrih le dokončal njihovo delo in zmagal. Tako da, hvala vsem. "

"Forma je očitno dobra "
Zdaj ga čaka nastop na evropskem prvenstvu v francoskem Plumelecu, kjer se bodo merili tudi člani. Novost, pa vendarle očitno dobro sprejeta, saj so nastop napovedali številni vrhunski kolesarji.

“Forma je očitno dobra. Sicer se pred Češko nisem več najbolje počutil, vendar sem po nekaj prostih dneh prišel prišel k sebi. Zmaga pa mi je dala neko novo samozvest in motivacijo. Na dirki bodo res zelo dobri kolesarji. Od sebe pa pričakujem, da bom dal svoj maksimum, in da bom opravil zadane naloge.

"V tem dresu je super nastopati "
Sicer pa je Tratnik že dlje časa vedel, da ima velike možnosti za nastop na evropskem prvenstvu. “Selektor Štangelj mi je že po državnem prvenstvu rekel, da sem kandidat za evropsko. Obljubil sem, da se bom stoodstotno pripravil.

Na državnem prvenstvu je namreč zmagal in od takrat ponosno nosi dres državnega prvaka. Torej, nekakšna mešanica barv moštva Amplatz BMC in barv slovenskega prvaka. “Super je nastopati v tem dresu. Ko oblečem dres, se vedno znova spomnim dirke v Domžalah. Nanjo me vežejo samo lepi spomini. Sicer pa na dirki izstopaš in je kdaj zato tudi težje doseči dober rezultat, ” je še razkril Jan Tratnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ