Jan Tratnik razkriva: V lovu na točke za "Avstrijo"

Jan Tratnik razkriva: V lovu na točke za "Avstrijo"
21.05.2014 AVTOR: D. Z.
V našo rubriko bomo dodali novega profesionalnega kolesarja. To je Jan Tratnik, ki je trenutno vodilni v avstrijskem pokalu. A najprej h točkam za uvrstitev na dirko po Avstriji.

Jan Tratnik je skupaj z Andijem Bajcem in Dejanom Bajtom član avstrijske ekipe Amplatz BMC, ki je letos pridobila kontinentalno licenco. Vse z namenom, da bi lahko nastopila na najprestižnejši domači etapni dirki ekstra kategorije.

A za nastop se morajo domače kontinentalne ekipe krepko potruditi in izkazati že v prvem delu sezone. »Že pred začetkom sezone so iz avstrijske zveze sporočili, da gredo na dirko po Avstriji le ekipe, ki bodo dosegle dovolj točk. Vsaj 25, « je pojasnil Jan Tratnik. A zaradi sistema točkovanja – na dirkah so štele uvrstitve vseh kolesarjev, ne samo tistih, ki so tekmovali za te točke – je bilo zbiranje točk še kako zahtevna naloga.

»Za nas je bil to glavni cilj. Rok pa je 25. maj. Prav na vseh dirkah, na katerih smo nastopili, smo krojili sam vrh, vendar nam je velikokrat zmanjkala tista pika na i. Sam sem večino dirk končal med prvo deseterico. Vendar pa nam je peto mesto v Banja Luki prineslo le dve točki, šesto v Poreču pa zgolj eno. To so dobri dosežki, vendar pretirano dobrega vzdušja v ekipi ni bilo, saj smo do 9. maja imeli le 14 točk, « je še razkril Tratnik:

»Vse do zadnje dirke so nam prali možgane s temi točkami. Ves čas samo točke, točke. Tudi, če nismo dirkali, smo spremljali, če so kolesarji ostalih ekip prejeli kaj točk. « Dovolj točk so dosegle tri ekipe, pred ostalimi je bil še kako pomemben prejšnji teden. Šest dirk in lahko si samo predstavljamo, kako je bilo, ko je Amplatzu na prvih treh spodletelo.

»Bili smo še pod večjim pritiskom. A, končno so se stvari obrnile v našo korist. Na zadnjih treh dirkah smo dosegli 17 točk. Skupaj 31 in zdaj smo lahko pomirjeni in veseli, tako da komaj čakamo dirko po Avstriji, « je še razkril Tratnik. Letos je nad pripravljenostjo navdušen. Celoten prvi del sezone nastopa odlično.

Za nagrado je po treh dirkah od devetih tudi najboljši kolesar v skupnem seštevku avstrijskega pokala. Za ta pokal šteje devet dirk. »Če bo forma taka, kot že vso letošnjo sezono, potem upam, da bom tudi na dirki po Avstriji dosegel kakšen dober rezultat, « je še zaključil Tratnik.

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ