Jan Tratnik razkriva: Vrnitev v reprezentanco

Jan Tratnik razkriva: Vrnitev v reprezentanco
06.05.2015 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je tudi v tej sezoni že zelo uspešen, saj je zabeležil že dve zmagi, sledita pa mu tudi klubska kolega Andi Bajci in Dejan Bajt. Vsak s po eno zmago.

»Res je, da pogrešam zmago na kategorizirani dirki, vendar glede na pripravljenost menim, da nisem daleč od tega. Tudi številke na merilcu moči so letos še boljše kot lani, tako da grem na vsako dirko motiviran. Tudi dirkamo kot ekipa in od zadnjih devetih dirk smo bili kar sedemkrat na stopničkah, « je razkril Jan Tratnik. Obenem ni pozabil omeniti niti zmag Dejana Bajta in Andija Bajca, s katerima vozi za moštvo Amplatz BMC.

»Forma je že od začtka odlična in nimam velikih nihanj, kar pomeni, da sem naredil dobro pripravljalno obdobje, « je še dodal Tratnik, ki je letos dobil še dodatno potrditev dobrega dela. Je namreč med kandidati za nastop na cestni dirki na prvi Evropskih igrah, ki bodo junija potekale v Bakuju. Spomnimo. Jan Tratnik je nenazadnje tudi evropski prvak v cestni vožnji v kategoriji do 23 let.

»Verjetno me je letos najbolj razveselil e-mail Gorazda Štanglja, ker sem bil med kandidati za evropske igre. Po dveh letih sem spet dobil prostor v reprezentanci, kar mi je še dvignilo samozavest. Motivacija je vsekakor velika. Dirkal bom kronometer in cestno dirko. Kronometer naj bi bil raven, cestna dirka pa razgibana. Natančnega profila prog pa ne poznam. Startne liste tudi nisem zasledil, vem le, da bo med drugimi na startu tudi nekdanji klubski kolega Zdenek Štybar, « je še dejal Tratnik, ki je bil pred leti tudi član moštva Quick Step.

Zdaj se bo Tratnik poskusil čim bolje pripraviti prav za odhod v Baku: »Do evropskih iger me čaka nekaj enodnevnih dirk v Avstriji, etapna dirka Fleche du Sud v Luksemburgu in držvavno prvenstvo v kronometru. Upam, da se bom selektorju pokazal v najboljši luči, ne glede na to, kakšno vlogo bom dobil. Rad bi jo samo do potankosti izpolnil. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ