Jan Tratnik razkriva: Zlomljen komolec, a ne motivacija

Jan Tratnik razkriva: Zlomljen komolec, a ne motivacija
21.03.2016 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je na dirki v Avstriji grdo padel. Zlomljen komolec in prisilni počitek. A sezone ni konec, trdi član Amplatz BMC.

'Salto ' in zlomljen komolec
Jan Tratnik si po dobrih predstavah na začetku sezone vsekakor ni želel takega nadaljevanja. Čez vikend je nastopil na dirki Leonding v Avstriji. A tam se vse ni razpletlo po željah kolesarja iz Idrije. »Prva dva kroga je bila dirka zelo počasna in spredaj so se lahko vozili tudi manj izkušeni in manj močni kolesarji, tako da me je kolesar iz amaterske ekipe grdo podrl, « je najprej razkril Jan Tratnik.

Član moštva Amplatz BMC je še dodal: »Na klanec sem prehiteval kolesarje, ker sem hotel biti v odspredju. Kar naenkrat pa je kolesar zavil vame in obrnilo mi je balanco, tako da sem naredil 'salto «

Maja bo že nazaj
Že jutri mu bodo namreč odstranili mavec, tako da upa, da bo jutri lahko tudi že zapustil bolničnico in da bo lahko odšel domov. Zdaj pa že načrtuje vrnitev v karavano. »Trenutno sem v Linzu. Izpustiti bom moral približno deset dni treninga. Potem bom začel s trenažerjem. Po štirih tednih naj bi že bil zunaj. Zato upam, da bom v začetku maja že lahko prišel na dirke, « je še dejal Tratnik.

Če bi se to uresničilo, potem bi se lahko kaj hitro vrnil v pravo formo: »Verjamem, da bom za pomembne dirke v juniju in juliju že v pravi formi in že komaj čakam priprave. Motivacije nisem izgubil. To je pač šport in poškodbe so del tega. Na vse skupaj gledam pozitivno. Je, kar je. Spremeniti ne morem nič, le da izzivam prisilni počitek. Izpustiti pa bom moral vsega okrog pet enodnevnih dirk, saj je program dirk do maja slab. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ