Jan Tratnik še četrtič državni prvak

Jan Tratnik še četrtič državni prvak
23.06.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Danes je v mnogih državah dan za državna prvenstva v vožnji na čas. Jan Tratnik je ugnal Mateja Mohoriča v Novem mestu.

Novo mesto - Karteljevo. To je bila trasa letošnje državnega prvenstva v vožnji na čas. Proga je bila dolga 28,8 km, poleg slovenskega državnega prvenstva pa je potekalo tudi avstrijsko državno prvenstvo. In prav Avstrijec Felix Grobschartner, sicer član moštva Bora Hansgrohe je bil najhitrejši. Progo je premagal s časom 35.05. Drugi čas je s 35.22 postavil Jan Tratnik.

Za četrti naslov v tej disciplini je Tratnik tokrat za vsega osem sekund ugnal Mateja Mohoriča, za minuto in 14 sekund pa tretjega Jana Tratnika. Sledili so Matevž Govekar, Matic Žumer, Marko Pavlič, Gal Glivar, Kristijan Koren, ANže Skok in Jaka Špoljar. Govekar je tako postal prvak v U23. Za njim sta se uvrstila Glivar in Skok. Pri Avstrijcih se je Grobschartnerju najbolj približal Rainer Kepplinger. Zaostal je za 51 sekund in je tako imel četrti čas v absolutni konkurenci.

Matthias Brandle je bil tretji. Med članicami je državna prvakinja postala Urška Žigart. Eugenia Bujak je bil druga, tretja pa Urška Pintar. Nika Bobnar je postala državna prvakinja v kategoriji U23, Erazem Valjavec pa med mlajšimi člani. Tu je bil Jakob Omrzel drugi, Jakob Jere pa tretji. Pija Galof je bila najboljša med starejšimi mladinkami, med starejšimi mladinci pa Natan Gregorčič, k ije ugnal Jako Marolta in Jureta Majnika.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ