Jan Tratnik šesti na EP

Jan Tratnik šesti na EP
24.08.2020 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije

Z nabito polnim programom se je začelo evropsko prvenstvo, ki ga gosti Plouay. Med člani se je s šestim mestom izkazal Jan Tratnik.

Plouay gosti evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Že prvi dan je bil nadvse pester. Omenimo člansko vožnjo na čas. Kolesarji so morali premagati 25,6 km dolgo preizkušnjo, ki je bila nadvse razgibana. Trem kolesarjem je kljub zahtevni progi uspelo drveti v povprečju z več kot 50 kilometri na uro.

Stefan Kung pa je bil najboljši. Povprečna hitrost 50,69 km/h, čas pa 30:18. Remi Cavagna je bil drugi. Zaostal je za 17 sekund. Tretji Victor Campenaerts na tretjem mestu je zaostal za 21 sekund. Sledila sta Alex Dowsett in Edoardo Affini, na šestem mestu pa že jan Tratnik, ki je zaostal za 1:15.

Andreas Leknessund je postal prvak med mlajšimi člani. Drugi je bil Stefan Bissegger, tretji pa Dan Van Wilder. Nik Čemažar je z 2:15 zaostanka kronometer končal na 22. mestu.

Ravno tako 25,6 km dolgo progo so morale prevoziti članice, med katerimi smo imeli eno predstavnico - Urško Žigart. Ta je zasedla 23. mesto. Prepričljivo najhitrejša pa je bila Anna Van der Breggen, ki je s povprečno hitrostjo 45,1 km/h progo premagala s časom 34:03. Dobre pol minute slabši čas je postavila Ellen Van Dijk. Nizozemkama se je z 59 sekundami zaostanka najbolj približala na koncu tretja Marlen Reusser.

Med mladinci je prvak postal Mathias Vacer, ki je progo premagal s časom 32:39. Marco Brenner je bil drugi, tretji pa Lorenzo Milesi. Hrvat, ki vozi za Adrio Mobil Fran Miholjević je bil četrti. Gal Glivar je bil 23., Jaka Špoljar pa 29.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ