Jan Tratnik v rumenem

Jan Tratnik v rumenem
02.01.2023 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

1. januar. Priložnost, ko se lahko kolesarji, ki so pred sezono zamenjali ekipe pokažejo v novih dresih. Med te spada tudi Jan Tratnik. Zdaj je član moštva Jumbo Visma.

Jan Tratnik v rumenemMed tistimi kolesarji, ki so z novo sezono zamenjali tudi moštvo je Jan Tratnik. Predtem je bil štiri leta član moštva, ki se zdaj imenuje Bahrain Victorious. Zdaj pa je tudi uradno postal član Jumbo Visme. Z ekipo je bil že decembra na pripravah.

To obdobje ekipe izkoristijo za fotografiranje in snemanje, a kolesarji lahko zaradi pogodb fotografije v novih dresih pokažejo šele 1. januarja. Tratnik je to tudi storil. In tako lahko zdaj že vidimo, v kakšnem dresu bomo lahko spremljali Jana Tratnika vsaj v naslednjih dveh sezonah. Jumbo Visma dresa prav veliko ni spreminjala. Rumena prevladuje, dopolnjuje jo črna, na rokavih pa še rdeča.

Po vsej verjetnosti bodo pri ekipi drese za dirko po Franciji spremenili, saj je rumene barve preveč. Ekipo je zapustilo pet kolesarjev, prišlo pa jih je ravno toliko. Poleg Tratnika še Wilco Kelderman, Dylan Van Baarle, Thomas Gloag in Valter Attila. Jan Tratnik je bolj ali manj tudi že razkril načrt dirke za prvi del sezone. Začel bo z dvema klasikama 25. in 26. februarja.

To bosta Omloop Het Nieuwsblad in Kuurne-Bruselj-Kuurne. Sledil bo nastop na dirki Strade Bianche v začetku marca. Potem pa bo 18. marca - vmes nima v načrtu nastopa na eni izmed dveh pomembnih etapnih dirk - dirkal na prvi izmed petih velikih klasik Milano-Sanremo. Lani je tu ob zmagi Mateja Mohoriča zasedel deveto mesto.

Dva dni kasneje bo že na startu dirke po Kataloniji, na kateri naj bi moči združil tudi s Primožem Roličem. Očitno ga aprila ne bo na klasikah, kot so dirka po Flandriji, Pariz-Roubaix, Amstel Gold Race … V uradnem programu ima Tratnik po katalonski preizkušnji samo še dirko po Italiji. Ta se bo začela 6. maja in tudi tam bosta moči združila s Primožem Rogličem.

Jumbo Visma: Jan Tratnik, Primož Roglič, Wout Van Aert, Jonas Vingegaard, Rohan Dennis, Steven Kruijswijk, Sam Oomen, Olav Kooij, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Rohan Dennis, Tobias Foss, Edoardo Affini, Koen Bouwman, Robert Gesink, Thomas Gloag, Michel Hessmann, Lennard Hofstede, Wilco Keldermann, Sepp Kuss, Gijs Leemreize, Timo Roosen, Milan Vader, Valter Attila, Dylan Van Baarle, Tosh Van der Sande, Mick Van Dijke, Tim Van Dijke, Joas Van Emden, Nathan Van Hooydonck.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ