Jan Tratnik za Bicikel: »Pripravljalni kamp s Slovenci eden najboljših doslej«

Jan Tratnik za Bicikel: »Pripravljalni kamp s Slovenci eden najboljših doslej«
30.07.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Po vrnitvi z višinskih priprav je Jan Tratnik za bicikel.com opisal, kako so trenirali v Dolomitih, kakšni ukrepi jih čakajo zaradi koronavirusa in kakšno je vzdušje v Bahrain McLarnu.

Jan Tratnik pod slovito Marmolado. Foto: Bahrain McLaren

Jan Tratnik bo aktiven že na prvi dan »nove« sezone v svetovni seriji, v soboto bo na štartu dirke Strade Bianche v Toskani. »Dirkali bomo na Mateja Mohoriča in Dylana Teunsa, a so vsi fantje izvrstno pripravljeni, na trening kampih so trenirali dobro in pričakujem, da nas čaka težka, a zelo zanimiva dirka,« pričakovanja Bahraina pred sobotno preizkušnjo opisuje športni direktor Franco Pellizotti.

Kako pa je izgledal zadnji mesec Jana Tratnika? »Priprave so bile odlične, vreme v Dolomitih je bilo res super, le zadnji dan smo morali izpustiti trening, ker so nas ujeli močnejši nalivi. Skupno smo opravili dobrih 50 ur treninga v 14 dneh. Počutje po pravici povedano ni bilo odlično, letos sem res čutil močan vpliv višine, tako da sem moral trenirati po pameti in ne preveč intentivno, sem se pa vsak dan počutil bolje. Po vrnitvi v domovino sem opravil še dva intenzivna treninga, zdaj pa bodo dirke pokazale, kje sem,« pravi Tratnik.

Na prelazu Pordoi se je mudilo 11 kolesarjev Bahrain McLarna, a so bili ločeni v dve skupini, tako da je Tratnik večino časa preživel z Domnom Novakom, Grego Boletom in Luko Pibernikom: »Ekipa je organizirala trening kamp in nas razdelila v skupine, bili so tudi kolesarji iz drugih držav, a smo bili ločeni. Po pravici povedano je bil to eden boljših trening kampov do sedaj, s Slovenci smo se res dobro ujeli.«

Ob kakršnem koli pogovoru s kolesarji v tem trenutku ne gre mimo koronavirusa in zaščitnih ukrepov, ki bodo precej spremenili podobo dirk v drugem delu koledarja. Tudi kolesarji ne vedo povsem, kaj jih čaka: »Upam, da bodo vse dirke normalno izvedle, da se nam ne ponovi stanje izpred štirih mesecev, ko se je vse zaprlo. Imamo veliko navodil in ukrepov, ki se jih moramo držati, a noben ni zares velik problem. Ves čas moramo nositi maske, se razkuževati, prepovedano je fotografiranje in avtogrami, … Kako pa bo na dirkah, bomo še videli. Jaz si srčno želim, da bi sezono izvedli do konca in bomo lahko dirkali.«

Za Tratnika boste pesti lahko stiskali v soboto na Strade Bianche, tudi s prenosom na Eurosportu, v ekipi Bahrain McLarna bosta ob Tratniku in Mohoriču še Grega Bole in Domen Novak.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ