JAN TRATNIK ZMAGOVALEC OMLOOPA

JAN TRATNIK ZMAGOVALEC OMLOOPA
24.02.2024 AVTOR: DZ

Omloop Het Nieuwsblad. Prva “tlakovana” klasika v sezoni. Jan Tratnik pa se je veselil izjemne zmage!

Jan Tratnik je veliki zmagovalec dirke Omloop Het Nieuwsblad! Dirka zaznamuje začetek enodnevnih dirk, ki potekajo tudi po tlakovanih odsekih. Na startu so zato številni, skorajda vsi kolesarji, ki se nameravajo potem boriti tudi na največjih enodnevnih klasikah.

Dirka je bila polna tlakovanih odsekov in krajši, a zahtevni vzponov. Visma Lease a Bike pa je prišla na start z izjemno močno ekipo. Kmalu se je v ospredju izoblikovala ubežna skupina, potem pa je glavnina še enkrat razpadla in v ospredju so bili zelo močni kolesarji. Visma Lease a Bike je imela Van Aerta, Jorgensona, Laporta … Na koncu se je v ospredju zbrala skupina že omenjenih, skupaj s Pidcockom, De Liejem in Skujinsom.

Jorgenson je 21 kilometrov pred ciljem izkoristil številčno premoč nizozemske ekipe in je pospešil. Obenem so ostali pričeli taktizirati. In iz ozadja se je bližala skupina zasledovalcev, v kateri je bil tudi Tratnik. Na presenečenje mnogih se je vse začelo znova in kmalu po vstopu v zadnjih deset kilometrov je pospešil Tratnik. Mohorič je bil na čelu skupine, a se je očitno odločil, da ga ne bo poskusil ujeti.

Zato pa ga je z napadom uspel ujeti samo Nils Politt, medtem ko je Tratniku “hrbet” s pokrivanjem napadov ščitil Wout Van Aert. Čeprav so se pri lovu organizirali kolesarji Lotto Dstnyja, niso uspeli zmanjšati razlike. Tratnik se je Polittu v zadnjem kilometru postavil v zavetrje in 250 metrov pred ciljem je začel sprint. Nemec ni poznal odgovora. Tratnik se je lahko veselil izjemne zmage! Politt je bil drugi, tretje mesto pa je kot najboljši izmed zasledovalcev zasedel Wout Van Aert.

Sledili so NAesen, Laporte, Rex, Stuyven, Pidcock, Trentin, de Lie ... “Vemo, da imamo močno ekipo za klasike. V preteklosti na klasikah nisem veliko vozil. Danes sem bil v vlogi pomočnika. Najprej sem zamudil pobeg, na koncu pa sem vseskozi verjel. Ko smo ujeli vse, sem napadel in na koncu mi je uspelo zmagati,” je takoj po cilju dejal Tratnik: “Na koncu me je skrbelo, če lahko dobim sprint, potem pa sem videli, da je Nils zgodaj začel narekovati ritem in začel sem verjeti. Lepo je biti na odru.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ