Jan Tratnik: 200 kilometrov pobega tudi po domačih cestah

Jan Tratnik: 200 kilometrov pobega tudi po domačih cestah
18.06.2016 AVTOR: D. Z.
Jan Tratnik je kraljevsko etapi preživel v pobegu. Z dodatno motivacijo ? prvi del etape je potekal v praktično njegovih domačih krajih.

200 km v begu
Jan Tratnik je bil član ubežne skupinice kolesarjev, v kateri je dolgo vztrajal tudi Jon Božič in Adrie Mobila. Trojica, kasneje pa peterica se je v beg podala kmalu po začetku 217 kilometrov dolge preizkušnje.

»Zdi se mi, da je bilo kakšnih šest ur dirkanja. Mislim, da sem bežal skoraj dvesto kilometrov, saj sem bil že od starta aktiven. Do pobega pa je prišlo na vzponu na Višnjevik, « je dejal Jan Tratnik. A za ta pobeg je imel še posebno motivacijo. Prvi del etape je potekal v bližini njegovega doma. »Želel sem si v pobeg, saj sem vedel, da bodo prijatelji, družina in navijači na Črnem Vrhu. Res sem se želel pokazati v ospredju, « je priznal Tratnik.

"Navijači so zelo pomagali "
Vse skupaj pa je izkoristil tudi za osvojanje točk na gorskih ciljih. Na koncu jih je dobil dovolj, da je oblekel modro majico najboljšega v tej kategoriji. »Takoj med etapo sem spoznal, da bi lahko oblekel to majico. Zato sem se potrudil. Navijači pa so mi pri tem zelo pomagali. Še posebej na Črnem Vrhu. Tam je bil zaključek zelo zahteven. Žal sem bil tam drugi, saj sem napadel že petsto metrov pod vrhom in me je potem 'pribilo '. A sem bil potem na Črnivcu spet prvi. «

Narediti tudi kakšen rezultat
Prav na Črnivcu si je dokončno priboril majico. Prvo mesto na prvem gorskem cilju, drugo na drugem in spet prvo na tretjem. Nabral je dovolj točk. Predvem sprint na Černivcu mu je dobro uspel: »Ni bilo težko. Vedel sem, da moram čakati, vedel sem, da sem hiter. Čakal sem do 250 metrov do vrha gorskega. V sprintu mi nihče ni prišel mimo. « Obdržati to majico pa je nekaj povsem drugega. Na kronometru bodo na svoj račun prišli povsem drugačni kolesarji. Ostane tako še nedeljska etapa do Novega mesta: »Želim jo obdržati, a bi obenem rad naredil tudi kakšen rezultat. Bomo videli, kako se bo razpletlo v nedeljski etapi. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ