Jan Tratnik: Brez hujših posledic

Jan Tratnik: Brez hujših posledic
19.03.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Janu Tratniku se nastop na dirki Milano-Sanremo ni izšel po načrtih in željah. Lani je bil deveti, letos mu je vse skupaj preprečil padec: "Sem lahko vesel, da je vse minilo brez hujših posledic."

Za Jana Tratnika je bil nastop na dirki Milano-Sanremo zadnji pred tekmovalnim premorom, tako da je bil vsekakor zelo motiviran, predvsem pa pripravljen na to, da do vrhunskega rezultata pomaga Woutu Van Aertu. A Tratniku je načrte preprečil padec na poti proti Cipressi, ki je predzadnji vzpon dirke. Takrat je glavnina vozila že nadvse hitro vrnitev v karavano je bila skorajda nemogoča.

"Na levi strani ceste je bil znak za delo na cesti. Jaz bi se mu še lahko izognil, vendar je ena ekipa prišla po levi in ni videl znaka. Prvi kolesar je zavil naravnost vame. Odbilo me je in takoj sem padel. Pač, tam nisem mogel nič narediti, saj je bila velika hitrost. Adrenalin dela. Žal," je dejal Tratnik, obenem pa še dodal: "Škoda mi je, ker je do tega prišlo v ospredju, na okrog 20 poziciji. Pred Cipresso sem bil odlično pozicioniran. Druga stvar je bila pa ta, da sem, potem ko sem kolo že zamenjal na vrh Cipresse prišel vsega deset sekund za pelotonom. Vem, da sem bil odlično pripravljen in mi je malce žal, da se je to zgodilo. Po drugi strani pa sem lahko vesel, da je vse minilo brez hujših posledic."



Prav z njegovim padcem se je Jumbo Vismi prvotni načrt pričel podirati, kljub temu, da je bil Van Aert vseskozi v ospredju: "Do Cipresse je šlo vse po planu. Že predtem smo morali sicer porabiti že dva kolesarja, potem pa sem še jaz padel in tam so se začeli plani podirati, ampak sta Wout in Laporte odlično oddelala, tako da smo danes iztržili ta maksimum." To je bilo dovolj za tretje mesto. Zmagal je Van Aertov večni tekmec že s ciklokrosa Mathieu Van der Poel, drugi pa je bil Filippo Ganna.

"Wout je Sanremo že dobil in vsekakor si je želel zmagati še enkrat. Vsekakor pa se mi zdi, da je to bil maksimum. Van der Poel je bil tokrat najmočnejši, ampak tudi tretje mesto ni slabo. Verjamem pa, da Woutu to ne pomeni veliko," je še dejal Tratnik, ki je bil z ekipo dolgo v avtobusu, saj so imeli sestanek po dirki, preden so odšli vsak svojo pot: "Se mi zdi, da so zadovoljni, da smo potegnili največ kar smo lahko iz dane situacije. V avtobusu nismo bili tako dolgo zaradi kritik, ampak smo čakali na Wouta, da se je še stuširal."

Odrgnine, ki jih je staknil bodo še prisotne, tudi bolečine, a zdaj bo imel Tratnik dovolj časa za celjenje ran. Dirkal ne bo več kot en mesec, po krajšem oddihu pa bo odšel na nove višinske priprave."Najprej me zdaj čaka en teden aktivnega dopusta, saj moram spočiti glavo, zato da bodo noge in glava potem pripravljene na Giro," je še dodal Tratnik. Prav na Giru bosta prvič kot člana istega moštva na tekmovanju združila moči Tratnik in Primož Roglič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ