Jan Tratnik: Eden izmed daljših kronometrov v karieri

Jan Tratnik: Eden izmed daljših kronometrov v karieri
13.06.2015 AVTOR: D. Z.
Veliki junak članskega kronometra za državno prvenstvo je kljub okrnjeni konkurenci Jan Tratnik. Slavil je zasluženo zmago in priznal, da tega ni pričakoval.

Kronometer je bil dolg 44 kilometrov, potekal pa je od Ljubljane proti Domžalam in nazaj. Člani in mlajši člani so morali to razdaljo premagati dvakrat. Na koncu se je prepričljive zmage – drugouvrščenega Jona Božiča je premagal za več kot minuto – veselil Jan Tratnik. Progo je premagal v 52 minutah in 14 sekundah.

»Naslova nisem pričakoval. Ciljal sem na stopničke, tako da sem tega naslova še toliko bolj vesel, « je takoj po cilju priznal Jan Tratnik. »Ta kronometer sem zadnjič vozil pred tremi leti. Takrat je bil šest kilometrov krajši, ta danes pa je bil eden izmed najdaljših kronometrov v moji karieri. Prvi krog sem odpeljal zelo dobro in čutil sem, da sta bili moč in hitrost pravi. Potem sem imel nekaj krize, vendar sem nekako zgrizel in do cilja mi je uspelo ubraniti vodstvo, « je še dodal član avstrijskega moštva Amplatz BMC.

Tako kot lani je tudi letos za njim odličen prvi del sezone. Zdaj je dosegel že četrto zmago, prejšnje tri mu je uspelo doseči v Avstriji. »Upam, da to ni še vse. Sem v odlični formi, tako da komaj čakam na naslednje dirke. Letos me je tudi Štangelj povabil v ekipo za evropske igre. Tam bom vozil tako kronometer kot cestno dirko. Pričakujem, da bom dobro nastopil. O uvrstitvah ne bi rad govoril. Dal bom vse od sebe, tudi če bo moja vloga, da pomagam drugim, « pa je še zaključil Jan Tratnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ