Jan Tratnik: Giro, Tour, tek pred treningom in klasike

Jan Tratnik: Giro, Tour, tek pred treningom in klasike
29.01.2024 AVTOR: DZ, vir: Jan-tratnik.com

Jan Tratnik se je spet oglasil prek svoje spletne strani. Govori o pripravah, bolezni, spremembah v treningu in tudi o programu dirk. Letos odhaja tako na dirko po Italiji kot na dirko po Franciji.

“Od zadnjega zapisa se je veliko dogajalo. Še posebej zato, ker je bilo zadnje javljanje v času izven sezone, ko sem resnično užival v obdobju brez kolesa, zaposlen z drugimi obveznostmi,” je zapisal na svoji spletni strani začel Jan Tratnik. Jan Tratnik bo še drugo sezono nastopal v dresu moštva Visma Lease a Bike. Februar je že blizu in jasno je, da ima Tratnik zdaj za sabo že lepo število kilometrov pred začetkom sezone:

“Nekje v sredini novembra sem začel z resnimi, strukturiranimi treningi za sezono 2024. Seveda nisem pretiraval, saj sem vedel, da je do prvih dirk še veliko časa. Postopoma sem stopnjeval kilometre, obenem pa dodajal tudi intenzivne intervale, sprinte in včasih tudi daljše vožnje. Decembra smo se z ekipo prvič zbrali na skupnih pripravah v Španiji. Skupaj smo preživeli devet izjemnih dni. Poleg treninga smo imeli tudi številne druge obveznosti. Čas je hitro minil. Lepo je bilo videti stare in nove člane ekipe, zbrane na enem mestu.”

Po pripravah - bilo je tik pred začetkom praznikov - je imela Visma Lease a Bike tudi predstavitev. Kolesarji so odpotovali na Nizozemsko. Predstavili so nove drese, nove sponzorje … “Nov dres mi je resnično všeč, saj je preprost in ne preveč barvit. Vsekakor je opazen na cesti, kar je z vidika varnosti v tem trenutku zelo pomembno.” Po teh obveznostih se je Jan Tratnik vrnil domov, a prav za praznike zbolel:

“Po potovanju po Evropi sem božične praznike in novo leto preživel v Sloveniji. Na žalost sem zbolel, tako da nisem imel prav veliko časa za proslavljanje ali druženje. Izpustiti sem moral tudi nekaj treninga. Na srečo je bil ta prisilni počitek zame tudi dobrodošel. Ko sem lahko začel s treningi, je bilo hitro vse stoodstotno. Trening, počitek, prehrana in celoten življenjski slog, posvečen kolesarstvu.” Zdaj se že pripravlja na tekmovalni začetek sezone. Letos bo spet nastopil tudi na dirki po Flandriji, ki jo je lani moral izpustiti. Vse skupaj pa se bo zanj začelo na dirki po Murciji:

“Na dan treniram nekje od štiri do šest ur in pol, kombinacija zelo intenzivnih, pa tudi manj intenzivnih dolgih voženj. Od oktobra tudi redno tečem in tek sem vključil v program treningov. Predvsem zato, da še okrepim koleno, pa tudi za dušo in za dober začetek dneva. Program dirk je zelo natrpan, na papirju tudi zahteven. Vendar sem bil vesel, ko sem izvedel, na katerih dirkah bom nastopil in zdaj se že veselim začetka. Zime je konec. Forma je dobra in to želim preizkusiti na prvih dirkah. Do tedaj pa še trd trening in počitek.” je zapis zaključil Tratnik.

Prva etapna dirka zanj bo dirka po Algarveju, nadaljeval pa bo s klasikami v Belgiji. Novost pa vsekakor nastop tako na dirki po Italiji kot na dirki po Franciji.


Program dirk

10.2.2024: Dirka po Murciji
12.2.2024: Clasica Jaen
14.2.2024-18.2.2024: Dirka po Algarveju
24.2.2024: Omloop Nieuwslbad
25.2.2024: Kuurne-Bruselj-Kuurne
22.3.2204: E3 Saxo Classic
27.3.2024: Dwars door Vlanderen
31.3.2024: Dirka po Flandriji
4.5.2024: Dirka po Italiji
29.6.2024: Dirka po Franciji

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ