Jan Tratnik: Hvala vsem, ki me podpirate

Jan Tratnik: Hvala vsem, ki me podpirate
25.02.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"To je moja največja zmaga. Zmaga na Giru je bila velik uspeh, se mi pa zdi, da je to vseeno nekaj več. Enodnevna World Tour dirka in verjetno največja zmaga v moji karieri," je priznal Jan Tratnik.

"Očitno pa starejši kot sem, boljši sem, tako da upam, da se to nadaljuje. Upam, da me boste še naprej tako podpirali."

Včeraj je Jan Tratnik slavil izjemen uspeh. Po napadu ob vstopu v zadnjih deset kilometrov je prišel do veličastne zmage na enodnevni dirki Omloop Het Nieuwsblad. Po zmagi je imel številne obveznosti, zvečer pa je novinarjem odgovarjal tudi v slovenščini. Priznal je, da je to največja zmaga v karieri:

"Sem zelo ponosen. Hvala ekipi. Dirkali smo res izjemno in brez njih bi danes težko zmagal. Uživam lahko v tem." Zares smo spremljali neverjetno dirko. Dolgo se je zdelo, da je ta že odločena, saj so spredaj bili kolesarji, kot so Van Aert, De Lie, Laporte, Pidcock … A potem jih je skupina najbolj vztrajnih zasledovalcev ujela in dirka se je začela znova. Spet smo videli številne napade. Je pa res, da so imeli predvsem kolesarji Visme Lease a Bike vse pod nadzorom:

"Dirka se je začela odvijati že zelo zgodaj. Ob stranskem vetru sem malo zaostal. Sicer sem bil spredaj, ampak sem moral v enem ovinku malo zavirati in sem izgubil nekaj pozicij. Ampak, nič zato, saj smo imeli v ospredju pet kolesarjev, tako da smo v ozadju samo nadzirali in sledili. Vseeno ni bilo lahko, saj je bil ves dan tempo zelo visok. Na koncu sem pokrival napade, sledil sem najboljšim. V nekem trenutku smo se znašli spredaj. Skupina petnajstih."

Takrat je bilo vse mogoče in še vse možnosti so bile odprte. In Jan Tratnik je izbral pravi trenutek. Ujeti ga je uspel samo Nils Politt: "Videl sem pravi trenutek, čutil sem, da so se malo ustavili. Šel sem v protinapad. Z Nilsom sva dobro sodelovala. Kolesarji v ozadju so pa dobro ustavljali skupino in v zadnjem kilometru sem nekako verjel v zmago, še posebej, ko sem videl, da je Nils vlekel vse do petsto metrov do cilja. Zelo sem vesel, da mi je uspelo zmagati."

Seveda je vprašanje naneslo tudi na današnjo dirki Kuurne-Bruselj-Kuurne, kjer bodo imeli sprinterji nekoliko več možnosti, da se za zmago udarijo v sprintu. Ni pa rečeno, da se bo to tudi zgodilo. Lani so prav kolesarji Jumba Visme poskrbeli za selekcijo, na koncu pa je bil Matej Mohorič tretji. Tiesj Benoot je zmagal, Nathan Van Hooydonck pa je bil drugi. Kako bo letos? Tratnik ni skrival, ve, da bo spet opravljal vlogo pomočnika. A za njim je zares neverjeten začetek sezone:

"Izjemen začetek sezone. Tega danes nisem pričakoval, ker imamo zelo močno ekipo za klasike. Jutri je malo drugačna trasa, malo bolj ravninska, sprinterska. Najverjetneje bom bolj v vlogi pomočnika, saj imamo v ekipi par hitrih kolesarjev, ki lahko obračunajo tudi v sprintu. Ampak, spet moramo videti, kako bo potekala celotna dirka. Najverjetneje bom v vlogi pomočnika," je priznal Tratnik.

Za konec se je še zahvalil navijačem. Tisti najbližji in najbolj vneti so zanj prišli tudi v Belgijo: "Hvala vsem, ki me podpirate v tej karieri. Bilo je nekaj padcev in vzponov. Očitno pa starejši kot sem, boljši sem, tako da upam, da se to nadaljuje. Upam, da me boste še naprej tako podpirali. Jaz pa se bom trudil še naprej za najboljši rezultat."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ