Jan Tratnik: Na koncu je pomembno, da si vesel in srečen

Jan Tratnik: Na koncu je pomembno, da si vesel in srečen
18.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Potrebujem samo eno priložnost.” To je pred leti v intervjuju za revijo Bicikel dejal Jan Tratnik. In zdaj jo je dobil. Vrača se v World Tour. Postal bo namreč član Bahraina Merida.

Jan Tratnik je že v zadnjih dveh letih kot član moštva CCC Sprandi Polkowice nastopal v Prokontinentalni konkurenci in posledično tudi na nekaterih izbranih dirkah World Toura. Zdaj pa je dobil tako želeno novo priložnost. V naslednji sezoni bo postal član moštva Bahrain Merida. Podpisal ie dveletno pogodbo.

“Možnosti je bilo polno. Imel sem kar nekaj ekip. Od World Toura do Prokontinentalnih ekip. Na vse sem gledal s povsem drugačnega vidika. Po uspešnih dveh sezonah sem vedel, da bom dobil priložnost, a nisem hotel, da bi zgolj odšel, samo da grem v World Tour ekipo. Z agentom, ki mi je veliko stvari urejal sva tipala, kakšno je stanje. Cilj pa je bil, da bom v izbrani ekipi dobil tudi priložnost,” je povedal Tratnik. Po slabi izkušnji iz Quick Stepa, ko je prestopil še kot zelo mlad kolesar, je zdaj precej bolj izkušen. Veliko je v tem času prestal:

“Kar se mi je zgodilo v Quick Stepu, tam sem se veliko naučil. Sem že spoznal, kako je biti v ekipi polni zvezdnikov, za katere moraš ves čas delati. Potem se izgubiš. Po vseh pogovorih, potem ko sem sam povedal, kaj želim, je bila najboljša odločitev Bahrain Merida. Všeč mi je bilo, ker so pristopili na drugačen način. Videli so ta potencial, videli so, da sem dober v kronometru, a da nimam dobre opreme. Sami so spoznali, da sem lahko z boljšim kolesom še boljši. Tu so mi takoj dali ponudbo. Mislim, da res verjamejo vame.” Sicer pa bo ekipa polna Slovencev izgubila brata Izagirre, vendar pa so pripeljali kolesarje, kot sta Rohan Dennis in Damiano Caruso.

“Mnogi bi lahko rekli, glej še en Slovenec, ki gre v Bahrain Merido. A ni tako. Imel sem tudi druge možnosti. Zdi se mi, da res verjamejo vame in pravijo, da v meni vidijo kolesarja, ki bi lahko nekoč uspeltudi na tistih večjih enodnevnih dirkah. Končno nekdo nekaj vidi v meni. To mi veliko pomeni. Ne pa, da bi mi nekdo samo ponudil pogodbo in rekel, vzemi ali pusti. Na koncu je pomembno, da si vesel in srečen.” Tratnik se je zdaj odpravil na enodnevno dirko v Hamburg, potem bo odšel na višinske priprave na Kuhtai v bližini Innsbrucka. Tam si bo ogledal tudi traso svetovnega prvenstva. Pred tem nastopom pa bo odšel še na dirko po Slovaški.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ