Jan Tratnik: Na vzponu me je odrezalo

Jan Tratnik: Na vzponu me je odrezalo
26.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Meril je na prvo deseterico, končal na 31. mestu. “Dal sem vse od sebe. Očitno ni bil dan, ali pa so bili drugi toliko boljši,” je za TV Slovenija takoj po odpeljanem kronometru priznal Jan Tratnik.

“Vse do klanca mi je šlo tako, kot sem si zamislil. Tudi vzpon sem začel v takem ritmu, kot sem si želel. Menil sem, da ga bom tako lahko prepeljal. Žal pa mi je dva kilometra do vrha zmanjkalo moči, tako da me je malce zabilo. Moral sem upočasniti, če sem želel priti do cilja. Malce se mi je potem plan podrl,” je priznal Jan Tratnik. Lani v Bergnu je osvojil deseto mesto, letos je upal, da bi ta dosežek lahko celo izboljšal, a se mu ni izšlo:

“Po pravici povedano sem razočaran, saj sem pričakoval več. Mislim, da sem v dobri formi, vendar pa ne vem, kaj se je danes zgodilo. Žal. Dal sem vse od sebe. Očitno ni bil dan, ali pa so bili drugi toliko boljši.” Takoj po prihodu na cilj niti ni vedel, kje tiči razlog za slabšo predstavo. Za zmagovalcem Rohanom Dennisom je na 52,5 km dolgi preizkušnji zaostal za dobrih pet minut in pol.

“Vse je bilo v redu. Spal sem dobro, dopoldne sem se ‘fajn’ počutil. Ni bilo neke nervoze. Tudi prvi del po ravnini mi je šlo po načrtih. Naredil nisem nobene napake. Prvo polovico vzpona je šlo tako kot je treba. Potem pa me je odrezalo, noge pa so postale prazne. Potem pa je bilo zelo mučnih nekaj kilometrov do cilja,” je za TV Slovenija še dodal Tratnik. Priznal je, da so bili zaključni kilometri zaradi utrujenosti zares dolgi in mučni: “Pač. To je šport. Enkrat gre, drugič ne gre. Zdaj se moram osredotočiti na nedeljsko cestno dirko. Upam, da bomo lahko skupaj z ekipo prinesli dober rezultat.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ