Jan Tratnik: O cilju in tihi želji

Jan Tratnik: O cilju in tihi želji
26.09.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

“Kronometer se bo odločil na klancu in v zadnjih 18 kilometrihv proti cilju,” je prepričan Jan Tratnik, glavni in edini slovenski adut na jutrišnjem kronometru na SP v Innsbrucku.

Lani v Bergnu je Jan Tratnik v vožnji na čas osvojil deseto mesto. Za nosilcem bronaste medalje Christopherjem Frroomom je zaostal za 22 sekund. Odstopala sta zgolj Tom Dumoulin in Primož Roglič. Jan Tratnik pa se je letos še bolj posvetil vožnji na čas, kar je dokazal tudi na dirkah. “Glede na to, da imam letos rezultatsko zelo dobre kronometre, veliko kolesarjev, ki bodo na startu sem tudi že premagal, pa počutje je dobro je prvi cilj, da izboljšam lansko deseto mesto. Tihi cilj pa je prva patereica,” je poudaril Jan Tratnik.

Obenem je potrdil, da je naredil vse, kar je le lahko, da bi zdaj bil v najboljši formi: “Definitivno sem boljše pripravljen kot lani. Več poudarka sem dal treningom za kronometer. Bil sem tudi na višinskih pripravah. Na dirki po Slovaški sem naredil dober rezultat, kar je bila potrditev dobre forme. Večkrat sem si ogledal progo, tako da sem naredil vse stoprocentno in nisem ničesar izpustil.” Zadnje priprave je opravil prav v bližini Innsbrucka. Avgusta je bil namreč na Kuhtaiju. Posledično si je dodobra ogledal 52,5 km dolgo traso kronometra in jo še kako dobro pozna:

“Progo sem si pogledal sedemkrat, osemkrat. Tehnično ni zahtevna. Šest krožišč in štirje težki ovinki. Vse to že imam v glavi. Prvih 30 kilometrov je čista ravnina. Potem gremo na petkilometrski klanec, ki se ga bo vozilo 12 ali 13 minut. Po klancu ni nekega predaha. Vedno so kratki klanci, kjer boš moral še vedno imeti dovolj moči v nogah. Če ti bo tam zmanjkalo moči, se boš praktično ustavil. Proga je taka, da ne smeš prehitro začeti. Kronometer se bo odločil na klanec in v zadnjih 18 kilometrih proti cilju.” Dan prej je Jan Tratnik še potrdil, da se po odpeljanem ekipnem kronometru dobro počuti. Več o tem, kako je o kronometru razmišljal pred prvenstvom in kako se je nanj pripravljal pa si lahko preberete tudi v njegovi redni kolumni v novi številki revije Bicikel.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Pinocio 26.09.2018 18:31
Torej tihi cilj je bil peterica,realno pa je tam kjer je 31ti.To SP v Avstriji bo veliko razočaranje za člansko reprezentanco.
copi 27.09.2018 02:01
Ja to je SP in tukaj ni taktiziranja vsi vozijo na polno vsi so kolikor toliko spočiti.Na etapnih dirkah nekateri lahko taktizirajo drugi pač ne. Seveda je razlika ali se na etapni dirki boriš za skupno visoko uvrstitev ali se moreš brez pogojno žrtvovati za svojega kapetana.... ali pa imaš proste roke oz. zablefiraš , da si utrujen in se tako spočiješ v disco grupi in varčuješ z močmi za kronometer, ki sledi težkim etapam , seveda  nekateri so  do takrat že zelo utrujeni in niso sposobni odpeljati kronometra tako kot ga znajo nekateri pa so zaradi omenjenega "počivanja" bolj sveži. Mislim da je rezultat dokaj realen za poznavalce.
kolo-voz 01.10.2018 08:35
Ampak so pa imel dirko pod nadzorom …..😊In izjava Mohoriča mi ni čist jasna, ko pravi, da so prve tri kroge utrujali nasprotnike …..Saj jih je bilo lepo videt spredaj, ampak, ko se je pa lomilo in bi bilo treba kaj naredit pa tema.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano