Jan Tratnik: Ostajam brez dirke po Flandriji

Jan Tratnik: Ostajam brez dirke po Flandriji
29.03.2024 AVTOR: DZ, vir: Jan Tratnik / X

Žal, a tako pač je. Jan Tratnik na dirki po Flandriji ne bo mogel nastopiti. Poškodbe so bile prehude, zdaj se bo posvetil pripravam na dirko po Italiji.

“Ni kaj veliko reči. Ostajam brez dirke po Flandriji. Padec je pustil prevelike posledice na mojem telesu. Čas je za mentalni oddih in rehabilitacijo. Se vidimo na Giru v najboljši možni različici,” je Jan Tratnik zapisal na družabnih omrežjih, dodal pa je še:

“V nedeljo želim vso srečo Vismi Lease a Bike. Pa še Wout Van Aert. Vem, da se boš vrnil močnejši kot kdajkoli.” Jan Tratnik je sicer odlično začel letošnjo sezono, saj je dobil uvodno belgijsko enodnevno dirko Omloop Het Nieuwsblad. Že predtem pa je blestel. Potem so se mojstri za klasike pri Vismi Lease a Bike umaknili na višinske priprave in se vrnili na dirke pred nekaj dnevi.

A Jan Tratnik je padel, na dirki Dwars Door Vlaanderen pa je padel tudi glavni adut Wout Van Aert. Za oba je to pomenilo, da sta se morala odpovedati dirki po Flandriji, ki je bila ena izmed pomembnejših ciljev v tem delu sezone. Visma Lease a Bike je sicer že objavila ekipo za dirko po Flandriji, ki bo na sporedu v nedeljo.

To bodo zdaj sestavljali Tiesj Benoot, Matteo Jorgenson, Dylan van Baarle, Mick van Dijke, Tim van Dijke, Edoardo Affini in Per Strand Hagenes. Tratnikova naslednja dirka bo dirka po Italiji, ki se začne 4. maja. Letos naj bi nastopil tudi na dirki po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ