Jan Tratnik: Ponosen in hvaležen

Jan Tratnik: Ponosen in hvaležen
25.06.2022 AVTOR: DZ, foto: Vid Ponikvar/Sportida

Jan Tratnik je ubranil naslov državnega prvaka v vožnji na čas, dres pa bo lahko predstavil že kmalu. 1. julija na Danskem. Tam se bo namreč začela dirka po Franciji.

"Izjemno sem vesel, da sem ubranil naslov državnega prvaka. Šlo je na tesno, saj sva z Matejem borbala vse do ciljne črte, kdo bo osvojil naslov. Zelo sem vesel, da sem imel na koncu še nekaj več moči in sem osvojil naslov državnega prvaka," je Jan Tratnik med drugim zapisal na svoji spletni strani.

Veliko se torej v primerjavi z lanskim letom ne bo spremenilo. Tratnik bo še naprej nosil majico državnega prvaka v vožnji na čas. Osvojil jo je že četrtič, zdaj že drugič zapored. In predstavil jo bo lahko na prihajajoči dirki po Franciji, saj so ga pri moštvu Bahrain Victorious uvrstili v ekipo za Tour. Ta se bo začel 1. julija na Danskem. In že prvi dan bo na sporedu posamična vožnja na čas.

"Izjemno sem ponosen in hvaležen, da me je ekipa uvrstila na Dirko po Franciji. Do zadnjega nisem vedel, kakšna bo odločitev, vendar sem vse treninge in priprave po padcu na Giru usmeril v to in nekako upal, da bom izbran v ekipo za Tour," je Jan Tratnik še zapisal na svoji spletni strani. Na Touru se bo pridružil tudi Mateju Mohoriču. Poleg tega se bodo tritedenske dirke lotili še Tadej Pogačar, Primož Roglič in Luka Mezgec. Tratnik pa je še dodal: 

"Lahko rečem, da je za menoj uspešno pripravljalno obdobje, poškodbo smo prav tako uspešno sanirali in mislim, da sem pripravljen za Tour. Res je, da Tour je le Tour in potrebuješ čas, da se na dirko, ne samo fizično, ampak tudi psihično pripraviš. Tega časa sem sicer imel nekoliko manj kot sicer, ampak mislim, da sem v glavi že naredil preskok in sem pripravljen. Komaj čakam, da se vse skupaj začne."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ