Jan Tratnik: Sladka zmaga

Jan Tratnik: Sladka zmaga
15.12.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Večer zvezd. Priznanje za poseben dosežek. Prestižno priznanje v hudi konkurenci. Med prejemniki je tudi Jan Tratnik.

Jan Tratnik je v letošnji sezoni vsekakor opozoril nase. Še pred prekinjeno sezono je prav Tratnik uprizoril zadnji izjemen pobeg. Le malo mu je manjkalo, pa bi dobil etapo na dirki Pariz-Nica. Po ponovnem začetku sezone pa je moči usmeril v dirko po Italiji in uspel mu je veliki podvig. Dobil je etapo in zdaj tudi priznanje:

"Priznanje mi veliko pomeni, še posebej, ker je bila letos taka čudna sezona obenem pa za slovensko kolesarstvo tudi zelo uspešna. Da sem lahko tudi jaz prispeval še nek manjši delež k vsemu skupaj, sem lahko vesel." Etapo je dobil pred domačimi gledalci. Za to je izbral najbolj primeren kraj in dan. Ko se je dirka najbolj približala Sloveniji. Cilj pa je gostil San Daniele."To je moja največja zmaga v karieri. Ko smo začeli dirkati, sem vedel, da prav veliko priložnosti ne bo. Vedel sem, da sem na Giro prišel dobro pripravljen. Ampak, dva tedna sta kar hitro minila, priložnostI pa je bilo vedno manj in manj. Zdi se mi, da sem jaz izkoristil še tisto zadnjo," je Tratnik med drugim dejal na “virtualni” prireditvi Večer zvezd:

"Ko zdaj pogledam nazaj, sem res izjemno vesel. Ta zmaga mi je dala tudi dodatno motivacijo za prihodnjo sezono. Res sem ponosen. Bila pa je res sladka, ker je bilo vse tako blizu. Tudi navijačev je bilo veliko, saj je bilo takrat še nekoliko bolj odprto vse skupaj, medtem ko je zdaj spet vse zaprto zaradi virusa. Zelo sem vesel in zelo motiviran za naprej."Jan Tratnik je v tem času tudi podaljšal pogodbo z moštvom Bahrain McLaren, ki naj bi se v naslednji sezoni preimenovalo v Bahrain Victorius. Zdaj bo že eden redkih slovenskih kolesarjev v tej ekipi, saj pogodb niso podaljšali ne Gregi Boletu ne Luki Piberniku. Tako ostajajo Matej Mohorič, Domen Novak in Jan Tratnik:

"Bilo je veliko pogovorov z drugimi ekipami. Glede na situacijo so vse ekipe zavlačevale. Nobena ekipa ni bila taka, da bi res nekaj ponudila. Če bi še dlje čakal, bi verjetno bilo še kaj drugega. Ampak, v Bahrajnu sem dobil pogodbo in sem zelo vesel." Tako je lahko za razliko od mnogih drugih kolesarjev mirno pričakal novo pripravljalno obdobje:"Zadnji dve leti sem bil že tukaj in sem naredil tudi napredek. Očitno mi zaupajo in cenijo moje delo. Konec koncev sem tudi sam najbolj vesel, da sem ostal tukaj, saj poznam že celoten klub, oni pa poznajo mene. Največ mi pomeni, da lahko dosegam čim boljše rezultate. Rečem lahko, da sem najbolj vesel, da tu podaljšam pogodbo. Po pravici povedano, če zamenjaš klub, potem potrebuješ nekaj časa, da se privadiš na novo osebje in na nov način dela. Ostajam in komaj čakam nadaljevanje sezone."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ