Jan Tratnik: Svetovno prvenstvo je bolelo

Jan Tratnik: Svetovno prvenstvo je bolelo
03.11.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jan Tratnik se je v blogu na svoji spletni strani spet oglasil in ocenil celotno sezono, poleg tega se tudi poslavlja od moštva Bahrain Victorious.

"Sezona je bila uspešna, ampak z nekaj grenkega priokusa. Lahko rečem, da sem izjemno zadovoljen, saj sem si dokazal, da lahko dirkam in se borim z najboljšimi na največjih enodnevnih klasikah. Svetovno prvenstvo je bolelo." Tako je Jan Tratnik začel blog in se potem spomnil obdobja, ko je skorajda že odnehal, potem ko mu ob prvem poskusu ni uspelo ostati v World Touru.

O tem smo že pisali. Tudi o tem, kako težko obdobje je prestal in kako je vztrajal: "Prav tako bom sedaj vztrajal, verjel in treniral, da bom v prihodnosti dosegel top rezultat. Sedaj, ko je glava trezna, sem vso jezo preusmeril v motivacijo, ki mi je po tej sezoni še narasla. Ko gledam za nazaj, sem ponosen, kako se je moja kariera obrnila. Up, up, up, potem hladen tuš in počasi nazaj."

Kariero pa bo nadaljeval v novi sredini. Prestopil bo namreč v Jumbo Vismo in se tako pridružil Primožu Rogliču. "Verjamem, da bom izpilil vse šibkosti, imel najboljši support v smislu opreme, prehrane, treningov in res komaj čakam, da vidim kam me bo peljalo." V nadaljevanju se je zahvalil nekaterim, ki so mu tudi v težkem obdobju stali ob strani. Izpostavil je predvsem trenerja Mirana Kavaša, Dejana Bajta, ki ga je priporočil ekipi Amplatz BMC, moštvu CCC in tudi Bahrain Victoriousu.

"V teh štirih letih sem se veliko naučil. Hvaležen sem za to izkušnjo in vso podporo, ki so mi jo nudili. Vsi prijatelji, s katerimi smo že od malih nog skupaj in me podpirajo že od začetka moje kariere. Družini. Idriji. In Urši. Šla sva skozi nekaj težkih trenutkov, ampak sva oba verjela, videla svetlo luč na koncu tunela, skupaj vztrajala in nama je uspelo."

Zdaj seveda rad gleda tudi naprej. V sezono 2023: "Sezone je konec, nova se bo kmalu začela. Star bom 'že' 33 let, ampak na to ne gledam, kot da sem star. Mislim, da če o tem premišljuješ, sam sebe postaraš. Dokler bodo noge dobre, glava na mestu, je vse mogoče. Če vztrajaš in verjameš. Grem na novo pot. Tako, za katero verjamem, da bo uspešna in komaj čakam, da se vse začne."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ