Jan Tratnik: Ta majica mi zelo veliko pomeni

Jan Tratnik: Ta majica mi zelo veliko pomeni
20.06.2016 AVTOR: D. Z.
"Ta majica je prišla nekoliko nepričakovano," je po dirki po Sloveniji priznal najboljši na gorskih ciljih Jan Tratnik.

"Lep rezultat "
Jan Tratnik je na diri po Sloveniji osvojil majico najboljšega na gorskih ciljih. V zadnji etapi ni osvojil točk, vendar pa je s pobegom v drugi, tudi kraljevski preizkušnji na Golte nabral dovolj točk. Pred zadnjo etapo jih je imel 17 točk.

»Ta majica je prišla malce nepričakovano. Je pa zelo lepo. Dirka po Sloveniji je ena izmed močnejših dirk, kar dokazuje huda konkurenca. Zato mi to zelo veliko pomeni. Osvojiti majico za gorske cilje v taki konkurenci je vsekakor lep rezultat, « je, potem ko je prišel z odra za zmagovalce priznal Jan Tratnik.

Neporavnani računi z dirko po Sloveniji
V četrti etapi je branil eno točko prednosti pred Prebnom Van Heckejem, pet pred Reinom Taaramaejem in Sedem pred Iurijem Filosijem. »Že zjutraj sem bil miren. Nisem se obremenjeval, kaj bo. Vedel sem, da sem dovolj dober, da lahko tudi morebitno napako popravim. Že po startu sem bil pozoren na Belgijca in Italijana. Če sta bila onadva zraven, sem bil tudi jaz. Če bi skupaj prišli na gorski cilj, pa me tam ne bi mogla premagati, « je razkril Jan Tratnik.

Kolesar avstrijskega moštva Amplatz BMC je bil tudi edini Slovenec, ki je na letošnji dirki po Sloveniji stopil na oder za zmagovalce. Končno se mu je izšlo tudi na domači dirki. »To je bil tudi cilj. S to dirko imam še neporavnane račune. Že štirikrat sem bil tu, pa niti enkrat nisem stopil na oder. Končno mi je uspelo, « je bil zadovoljen Tratnik, ki še vedno nosi zaščito za komolec, ki si ga je poškodoval na začetku sezone. Zdaj ga čaka državno prvenstsvo, potem pa še dirka po Avstriji.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ