Jan Tratnik: "To je šport. Važno, da ne obupamo in gremo naprej."

Jan Tratnik: "To je šport. Važno, da ne obupamo in gremo naprej."
25.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Jan Tratnik je kronometer na SP končal na 36. mestu. Razočaran, vendar: "To je šport. Važno je, da ne obupamo in gremo naprej."

"Res je zelo pomembna tudi psiha. Po pravici povedano, ko sem po polovici izgubil moč, hitrost ni bila več prava. Takrat se tudi v glavi začne dogajati vsega boga."
Jan Tratnik

"Jaz sem si od starta zastavil tempo, za katerega sem menil, da ga bom lahko držal do cilja. Na polovici pa so začele noge peči. Ni šlo," je kmalu po prihodu na cilj v Harrogatu priznal Jan Tratnik. 54 kilometrov dolgo preizkušnjo je odpeljal slabše od pričakovanj. Bilo je dovolj za 36. mesto.

Predvsem v drugem delu je popustil: "Nisem več našel pravega ritma in druga polovica je predstavljala zelo veliko trpljenje. Sem kar razočaran." Predvsem pa je šlo za nadvse dolg kronometer. Drugi najdaljši v zgodovini svetovnih prvenstev:

"Kronometer je res zahteven. Povprečna hitrost je dokaj nizka in ta asfalt je zelo grob. Ko že misliš, da si na spustu pridobil nekaj hitrosti, jo potem na klancu takoj izgubiš," je še pojasnil Tratnik. Take spremembe ritma so seveda zelo naporne. Tudi za "glavo":

"Res je zelo pomembna tudi psiha. Po pravici povedano, ko sem po polovici izgubil moč, hitrost ni bila več prava. Takrat se tudi v glavi začne dogajati vsega boga. In fizično in psihično moraš biti dobro pripravljen za dober rezultat. Pri meni danes tega ni bilo. Sem kar razočaran, saj sem vložil veliko dela v to. Kaj hočemo. To je šport. Važno, da ne obupamo in gremo naprej."

"Sem kar razočaran, saj sem vložil veliko dela v to. Kaj hočemo. To je šport. Važno, da ne obupamo in gremo naprej."
Jan Tratnik

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ